Erdoğan muhalefetin durumundan faydalanacak: İki büyük şehir için umutlu

Erdoğan muhalefetin durumundan faydalanacak: İki büyük şehir için umutlu
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, yerel seçimler için Erdoğan'ın muhalefetin birbirine düştüğü bir dönemde Ankara ve İstanbul için umutlu olduğunu aktardı.

EMİNE KAŞIKCI- Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turunda Erdoğan'ın gerisinde kalarak seçimleri kaybetmişti.

Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesi CHP'de 'değişim' tartışmalarını başlatırken CHP lideri son olarak 4 Haziran 2023 tarihi öncesi danışman ve başdanışman olarak atanan tüm kişileri görevden almıştı.

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu üç kez bir araya gelmiş ve İmamoğlu görüşmeye ilişkin kamuoyunun bilmesi gereken kısımları olduğunu ve bayram öncesi açıklama gelebileceğini işaret etmişti.

Kılıçdaroğlu ise dün yaptığı grup toplantısı konuşmasında değişim konusuyla ilgili herhangi bir şey söylememiş ve Değil ‘altılı masa’, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse ’16’lı masa’ kuracağım” demişti.

Erdoğan umutlu

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Erdoğan'ın seçim değerlendirmesinin yapıldığı AK Parti MKYK toplantısında 2024 yerel seçimleri için çalışmalara başlanılması talimatını verdiğini söyleyerek Erdoğan'ın muhalefetin birbirine düştüğü bir dönemde Ankara ve İstanbul için umutlu olduğunu kaydetti.

Selvi Erdoğan'ın şu şekilde konuştuğunu aktardı:

“Bizim için tek gündem seçim. 2024’teki yerel seçimlere çok güçlü bir şekilde hazırlanmamız lazım. Muhalefetin birbirine düştüğü bir dönemde Ankara ve İstanbul için umutluyum. İstanbul ve Ankara, belediye meclislerinde çoğunlukta olduğumuz yerler. Demek ki buralar alınabilir”

Yerel seçim talimatı

Öte yandan Selvi, Erdoğan'ın yerel seçim çalışmalarına 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde başlanılmasını istediğini kaydetti:

Erdoğan seçim çalışmalarına 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde başlanılmasını istiyor. “Kurban Bayramı ve yaz ayları dahil yerel seçimlere çalışacağız. Teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, ana kademede görev yapan arkadaşlarımız Kurban Bayramı dahil sahada olmalı. Çalınmadık kapı bırakmamalıyız. Seçimlere çalışmalara şimdiden başlamalıyız” diye konuşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.