Erdoğan üzerinden 'gençlik' tartışması alakasız 'şeyhlik' tartışmasına dönüştü

Erdoğan üzerinden 'gençlik' tartışması alakasız 'şeyhlik' tartışmasına dönüştü
AK Partili Mustafa Varank'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basketbol oynadığı görüntüleri paylaşmasının ardından BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'tan yorum geldi. Ardından Varank'ın da yanıt vermesiyle tartışma farklı bir hal aldı.

EMİNE KAŞIKCI- Dün AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oynadıkları basketbol maçından görüntüler paylaştı.

Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile oynadıkları basketbol maçına ait görüntülere, "Arada maçtan kaytarıp video çektiğim doğrudur" notunu düşmüştü.

Paylaşılan görüntüler sonrasında Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş'tan, bir yorum geldi.

Baş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Varank'ın söz konusu açıklamasına Erdoğan'ın basketbol oynadığı videoları yaymasını 'genç pazarlaması' olarak gördü.

Komik durduğunu söyleyen Baş şu ifadeleri kullandı:

“Basketbol oynadığı videoları yayıp bizim liderimiz hala çok genç pazarlaması yapmak aslında liderinizin genç olmadığını ancak gençmiş gibi gösterilmeye ihtiyacı olduğunu ilan ettiğiniz anlamını taşıyor. Ve komik duruyor.”

Baş'ın yaptığı yoruma Varank'tan sert tepki geldi.

Babasının şeyhlik iddiası üzerinden cevap veren Varank, "Asıl komik olan, şeyhlik iddiasındaki babasından miras olarak parti devralıp siyasetçiyim diye utanmadan ortalıkta gezip yorum yapabilmek..." dedi.

Baş'tan babası üzerinden cevap veren Varank'a yanıt gecikmedi.

Baş, "Utanması gereken babasının partisini yöneten biri değildir, devletin malını babasının malı gibi çarçur edenler, milletin hakkını sağa sola peşkeş çekenlerdir. Ayrıca babam şeyh olsaydı dizinin dibinden ayrılmazdınız zira bayılırsınız şeyhlere." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan maçta Erdoğan'ın yanı sıra MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti İzmir milletvekilleri Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Alpay Özalan ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da eşlik etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.