Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "Rusya" tepkisi

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "Rusya" tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Rusya iddiasına ilişkin yanıt verdi.

EMİNE KAŞIKCI- Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu son zamanlarda ortaya atılan ‘kaset ve kumpas’ iddialarına ilişkin açıklama yapmış ve arkasında Rusya'nın olduğunu işaret etmişti.

Söz konusu iddialara ilişkin Kremlin yanıt vermişti.

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Kılıçdaroğlu’nun iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

Kılıçdaroğlu, Reuters'a konuştu ve ‘deep fake’ içeriklerin arkasında Rusların bulunduğuna ilişkin somut delillerin olduğunu açıkladı.

Tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Rusya'nın Türkiye'deki seçimlere müdahale ettiği yönündeki iddialarına tepki gösterdi.

Erdoğan Türkiye Gençlik zirvesinde konuştu.

Erdoğan "Bay Bay Kemal Rusya'ya, Sayın Putin'e saldırıyor. Putin'e saldırırsan buna 'eyvallah' demem. ABD Başkanı Joe Biden, 'Erdoğan seçimde yenik düşmeli' diyor. Bay Bay Kemal bizim şu an Rusya ile olan münasebetlerimiz ABD'den geri değil. Rusya ile dış ticaret hacmimiz daha fazla. Bay Kemal, sen devlet yönetimi nedir bilmezsin. Bunu öğrenme fırsatı da bulamayacaksın." dedi.

14 televizyon kanalının ortak yayınında soruları yanıtlayan Erdoğan, burada yaptığı açıklamada da Kılıçdaroğlu'na tepkisini ortaya koydu.

Kılıçdaroğlu'nun ‘Rusya’ya yaptırım uygulayacağım’ sözünü hatırlatan Erdoğan, Avrupa’daki birçok ülkenin de böyle dediğini daha sonra geri dönüş yaptığını söyledi.

Erdoğan "Kampanyanın öncesinde Biden’ın ‘Erdoğan’ın saf dışı edilmesi’ yönünde açıklamaları vardı. Bu açıklamayı acımasızca yaptı. Bu açıklamadan sonra da biz defalarca bir araya geldik. Kendisine sorunca çark etmeye çalıştı. Şimdi de Bay Bay Kemal Rusya’ya saldırdı. Rusya’dan da Sözcü Peskov, ‘Bunu ispatlaması gerekir’ dedi. ‘Bunu ispatlayamazsa bunun altından kalkamaz’ dedi. Bay Bay Kemal, sen bu siyaseti hala öğrenemedin. ‘Rusya’ya yaptırım uygulayacağım’ diyor. Avrupa’daki birçok ülke de böyle dedi sonra geri vitese taktı. Böyle devlet yönetilmez. Bağları koparmamak lazım. Ben ABD ile de dostum, Rusya ile de dostum. Batı’da bize kindar olanlarla da dostum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.