Erkan Baş adaylıktan çekilecek mi? TİP iddialara yanıt verdi

Erkan Baş adaylıktan çekilecek mi? TİP iddialara yanıt verdi
Türkiye İşçi Partisi (TİP), Erkan Baş’ın, ‘İnce çekilirse, ben de çekilirim’ sözlerinin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

EMİNE KAŞIKCI- Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahında bütün suçu bize atacaklar." diyerek adaylıktan çekildi.

Adaylıktan çekilmesinin ardından ise Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın milletvekili adaylığından çekileceği öne sürüldü.

Türkiye İşçi Partisi söz konusu iddialara yönelik açıklama yaptı ve Erkan Baş'ın katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözleri hatırlatarak iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Açıklamada “İnce çekilirse, ben de çekilirim” şeklinde bir beyanatta bulunduğuna ilişkin haberler servis edilmektedir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.

Öte yandan İnce'nin çekilmesine yönelik kararın memnuniyetle karşıladıklarını ve "Kendisine bu süreçte yapılan yakışıksız saldırılar nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerine yer verildi.

TİP’in açıklaması şöyle:

“Genel Başkanımız Erkan Baş, Muharrem İnce’ye çekilme çağrısının ardından 5 Mayıs 2023 tarihinde katıldığı bir televizyon programında aşağıdaki cümleleri sarf etmiştir:

“Biz milletvekilliğini bir görev, bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz. Kişisel bir dert değil ki bizim açımızdan milletvekilliği meselesi. (Muharrem İnce’nin) Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi için koşulu Erkan Baş’ın milletvekili adayı olmaması ise buyursun hemen çekilsin. Yeter ki bu ülkeyi bir an önce o karanlık sürece son verecek bir yere taşıyalım.

Çok istiyorsa buyursun gelsinler kendisi çekiliyorsa ben de çekilirim bir problem yok bizim açımızdan. Ama bizim çekilmemiz onların bir şey kazanması anlamına gelmiyor. 3. bölgede biz komple seçimden çekilsek, hepimiz İnce’ye versek, hatta bütün partiler Memleket Partisi’ne oy verse hiçbir şey değişmeyecek.”

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesini memnuniyetle karşılıyor, kendisine bu süreçte yapılan yakışıksız saldırılar nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Genel Merkezimiz, yapıcı bir tavırla İnce’nin çekilmesi için yaptığımız katkı nedeniyle teşekkür eden yurttaşlarımız tarafından aranıyor.

Öte yandan, kamuoyuna Genel Başkanımızın “İnce çekilirse, ben de çekilirim” şeklinde bir beyanatta bulunduğuna ilişkin haberler servis edilmektedir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”

Ne olmuştu?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İnce'ye çağrıda bulunarak Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek çağrısında bulunmuştu.

Muharrem İnce de Baş’ın bu çağrısına yanıt vermiş ve Baş'ın 10 gün öncesinde kendisini kaale almadığı söylemini hatırlatarak kendisinin de yapılan çağrıyı kaale almadığını belirtmişti.

İnce yapılan çağrıya, çağrıyla karşılık vererek teklifte bulundu. İnce "Ben de ona bir teklifte bulunayım o zaman. Kendisi İstanbul 3. Bölge adaylığından çekilsin, bizim adayımızı desteklesin. Bakalım ne diyecek benim bu çağrıma." ifadelerini kullanmıştı.

Baş, İnce'nin bu çıkışına yanıt verdi.

CEM TV’de ‘Not Defteri Liderler Özel’ programında Atakan Sönmez ve Ezgi Aşıcı’nın sorularını yanıtlayan Baş, konuya ilişkin sorulan soru üzerine , “Çekilmek için benim çekilmemi şart koşuyorsa buyursun çekilsin, ben de çekilirim. Bir problem yok bizim açımızdan” dedi.

Muharrem İnce'nin çok büyük haksızlara uğramış olabileceğini söyleyen Baş, ülkenin ve halkın kurtuluşunun daha kıymetli olduğunu vurguladı.

Baş devamında konuya ilişkin şöyle konuştu:

Benim çekilmem Muharrem beyin işine yaramıyor ki. Çok istiyorsa buyursun gelsin kendisi çekilirse ben de çekilirim. Problem yok bizim açımızdan ama bizim çekilmemiz onların bir şey kazanması anlamına gelmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.