Erkan Baş "memleket meselesi" dedi, Muharrem İnce'ye çağrı yaptı

Erkan Baş "memleket meselesi" dedi, Muharrem İnce'ye çağrı yaptı
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medyadan paylaştığı video ile Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye çağrı yaptı.

EMİNE KAŞIKCI- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye seslendi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, muhalefetin oylarını böleceği gerekçesiyle eleştirilerin odağında yer alıyor. Söz konusu İnce'nin adaylığı, seçimi ikinci tura taşımı olasılığı yüksek.

Erkan Baş, ‘Memleket meselesi’ notuyla İnce için 2018 seçimlerinde yarattığı ilgiye çok güvendiğini fakat bugün durumun çok farklı olduğunu söyleyerek Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek çağrısında bulundu.

Erkan baş videoda İnce’ye şu ifadeleri kullandı:

Sayın Muharrem İnce; Sizinle kişisel hiçbir tanışıklığımız yok. Hiç görüşmedik. Dolayısıyla kişisel bir münakaşamız da hiç olmadı. Bu nedenle rahat ve açık konuşacağım. 2018 seçimlerinde büyük bir ilgi yarattığınızı düşünüyor, ona güveniyorsunuz. Ama bugün durum çok farklı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı birinci turda yenebilecek bir adayımız var. Benim ülkenin dört bir yanında sokakta gördüğüm, bu aday Kemal Kılıçdaroğlu.

Size naçizane bir tavsiyem, bir çağrım var. Ülkemizin kurtuluşu, hepimizden çok daha önemli değil mi? Bugün milyonların hayali sizin kişisel hayallerinizden çok daha değerli, çok daha önemli değil mi? Bunu lütfen unutmayın. Halkın endişesi olmayın. Bu ülkenin gençleri güneşe hasret. Tarihe, güneşli günlerin gölgesi olarak geçmeyin.

Sayın İnce; Bu işi ilk turda bitirebiliriz. Bir seçime kaybetmek için girilmez. Kaybettirmek istiyorsanız da, Kemal Bey'e değil Tayyip Erdoğan'a kaybettirmeyi seçin. Bu sizin en önemli seçiminiz.

Sizin yüzünüzden Türkiye'yi 14 gün daha Tayyip Erdoğan yönetmesin. 14 güne değil, 14 dakikaya bile sabrımız kalmadı. Ama bu ülkenin gençlerine 14 gün daha o karanlık günleri yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Hem de kişisel davası uğruna hiç yok… Bunu yapmayın.

Gelin, yurttaşlara, seçmenlere, samimi, içten bir çağrı yapın. Ayrımlarımızı sonra konuşacağız deyin. Kılıçdaroğlu'na destek isteyin. Bu işi ilk turda bitirelim. Bu zaferde sizin de katkınız olsun. İlk turda bitirelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.