Fatih Erbakan 4 partiyi hedef aldı

Fatih Erbakan 4 partiyi hedef aldı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılma sebebi olarak "Biz, 'Yanlışları hep birlikte düzeltelim' niyetiyle Cumhur İttifakı'nın içerisindeyiz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erbakan Millet İttifakı'nda bulunan 4 partiyi işaret ederek eleştirilerde bulundu.

DHA- Yeniden Refah Partisi'nin milletvekili adayları, Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla dün tanıtıldı.

Erbakan, ATO Congresium'da düzenlenen, partisinin "Türkiye'nin Değerleri" temalı milletvekili adayları ve seçim beyannamesi tanıtım toplantısında konuştu.

Milletin teveccühü ile 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde kilit parti konumuna geldiklerini söyleyen Erbakan, "Böyle bir noktada seçimlerin sonucunu doğrudan etkileyebilecek bir kilit parti noktasına gelmişken bizler Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizi, milletimizi 7'li masa dediğimiz karanlık bir ittifaka teslim etmemek adına Cumhur İttifakı'nda yerimizi almış bulunuyoruz. Cumhur İttifakı'nda nasıl yer aldık? Tamamen tüm seçim bölgelerinde kendi amblemimizle, çevre adaylarımızı ve hükmü şahsiyetimizi muhafaza ederek Türkiye'deki 87 seçim bölgesinin 87'sinde birden eksiksiz ve istisnasız bir şekilde kendi logomuz ve kendi adaylarımızla; ancak Cumhur İttifakı'nın çatısı altında inşallah seçimlere gireceğiz ve böylelikle bu almış olduğumuz adımlar konuşmamızın başında da ifade ettiğimiz gibi tam 21 senelik Meclis hasretine son vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılma sebebi olarak "Yanlışları hep birlikte düzeltelim, el birliğiyle düzeltelim, doğruyu ve hakkı hep birlikte hakim kılalım' niyetiyle bu ittifakın içerisindeyiz. Bizim ittifak kararımız tamamıyla ilkelerle prensipler üzerine inşa edilmiş bir karar. Biz Milli Görüşçüler olarak dün yanlış dediklerimize bugün de yanlış diyoruz. Eksikleri tamamlamak için doğruların hakim olması için bir mutabakat metni ortaya koyduk." ifadelerini kullandı. 

Ardından isim vermeden Millet İttifakı'nda bulunan 4 partiyi işaret eden Erbakan, söz konusu partilere hitaben "Böyle bir masanın iktidara gelmesine vesile olursanız bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz." dedi.

Erbakan şu ifadeleri kullandı:

"Bakınız bu seçimde kendisini muhafazakar partiler olarak nitelendiren sağ ve muhafazakar olarak nitelendirdiğimiz seçmenden oy almak isteyen 4 tane parti de 7'li masanın içerisinde yer alıyor. Bu 4 parti geçtiğimiz günlerde kendileri seçime girmeyeceklerini, amblemlerinin seçimde olmayacağını ve 4'ü birden CHP listelerinden seçimlere gireceklerini açıkladılar. Bu 4 tane parti bu kararı almadan sadece 1 gün önce basına da yansıyan haberde terör örgütünün elebaşlarından Mustafa Karasu, örgütün kanalına verdiği röportajda 7'li masaya akıl veriyor ve seçimlere ortak liste ile girmeleri gerektiğini ifade ediyor. Bunu söyleyen terör örgütünün elebaşlarından bir tanesi. Bu ortak liste tavsiyesi yapıldıktan bir gün sonra bu 4 parti, CHP listelerinden seçime gireceklerini deklare ediyor. Bütün bunları yapıp ben Milli Görüşü temsil ediyorum diyen bir parti de bunların içerisinde. Böyle bir masanın iktidara gelmesine vesile olursanız bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz. PKK'nın, FETÖ'nün en önde gelen isimlerinin her geçen gün destek açıklamaları yaptığı bir masanın, 'Gelir gelmez İstanbul Sözleşmesi'ni geri getireceğiz' diyen bir zihniyetin, 'LGBT son derece normaldir. Türk aile yapısına zarar vermez' diyen bir zihniyetin, 'Okul öncesi çocuklara Kuran öğretmek çağ dışılıktır' diyen bir zihniyetin iktidara gelmesine vesile olursanız bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz?" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.