Fatih Portakal'dan Muharrem İnce'ye çağrı

Fatih Portakal'dan Muharrem İnce'ye çağrı
Gazeteci Fatih Portakal, Erzurum mitingindeki taşlı saldırı sonrası Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi gerektiğini söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- Erzurum mitingi sırasında İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı gerçekleşmiş ve çocuklar dahil birçok kişi yaralanmıştı.

Yaşanan bu olaydan sonra “İlk turda bitirelim yoksa bu gerginlikler artacak” şeklinde ifadeler artış göstermeye başladı.

Söz konusu saldırı sonrasında bu söylemlerin giderek artması Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin de üzerinde daha fazla baskı oluşturdu.

Adaylığını ortaya koymasından bu yana muhalefetin oylarını böleceği gerekçesiyle eleştirilerin odağında yer alan İnce, dün İmamoğlu'na yönelik saldırının ardından çekilmesine yönelik bir çağrıda gazeteci Fatih Portakal'dan geldi.

Konya mitingi öncesinde Erzurum'da yaşananlara dikkat çeken Portakal, iktidarın çaresizliğini gösterdiğini söyledi. Hiçbir seçimde ülkenin bu kadar gerilmemiş olduğunu söyleyen Portakal, Muharrem İnce’nin durumu gözden geçirip, adaylıktan çekilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade ederek çağrıda bulundu.

Portakal şu ifadeleri kullandı:

"Erzurum’da yaşananlar ve İmamoğlu’nun bugün yapacağı Konya mitingi oncesi kendini bilmezlerin mesajları iktidar bloğunun çaresizliğini gösteriyor. Organize mi yoksa bireysel mi? Bence hiçbir önemi yok! Çünkü ceza almayacaklarını korunacaklarını biliyorlar. Hiçbir seçimde ülke bu kadar gerilmemişti. Faşizme hep birlikte dur demeliyiz. Sinan Oğan’ı bilemem ancak Muharrem İnce’nin durumu gözden geçirip, adaylıktan çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zaman siyasi inatlaşmaların değil faşizme kollektif olarak geçit vermeme zamanı. Sorumluluk siyasilerde…"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.