Gazeteci milletvekili adayları tam listesi seçim 2023

Gazeteci milletvekili adayları tam listesi seçim 2023
Siyasi partilerin seçim listelerinde milletvekili adayı olarak kendine yer bulan gazeteciler kim oldu? İşte cevabı…

Fatma Müge Yücetürk - Siyasi partilerin 14 Mayıs seçimlerinde yarışacak milletvekillerini açıklamalarının ardından listelerde dikkat çeken isimler konuşulmaya devam ediyor. Gazeteci vekil adaylarının kim olduğu da merak konusu olmaya başladı. Peki hangi gazeteci, hangi partiden milletvekili adayı oldu? Gazeteciler kaçıncı sıradan aday gösterildi?

YSK’ya sunulan kesin milletvekili aday listesinde yer bulan gazeteciler pek çok farklı partiden Meclis’e girmek için yarışacak.

AK Parti gazeteci milletvekili adayları

AK Parti listelerinde yer alan gazetecilerden biri Hulki Cevizoğlu oldu. Cevizoğlu, İstanbul 1. Bölge 6. sıradan milletvekili adayı gösterildi. Gazeteci Şebnem Bursalı da AK Parti listelerinde vekil adayı olarak yer buldu. Şebnem Bursalı, AK Parti İzmir 1. Bölge 3. Sıradan milletvekili adayı oldu. AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı olarak 5. sırada yer bulan Prof. Dr. Mehmet Şahin, 14 Mayıs seçimlerinde Meclis’e girmek için yarışacak. Gazeteci Halime Kökçe ise İstanbul 3. Bölge 15. sıradan aday gösterildi.

CHP gazeteci milletvekili adayları

Cumhuriyet Halk Partisi listelerinde de gazeteciler milletvekili olmak için yarışacak. Listede yer alan isimlerden olan Ahmet Tuncay Özkan, CHP İzmir 1. Bölge 2. sıradan milletvekili adayı oldu. Kadri Enes Berberoğlu da CHP İstanbul 2. Bölge 4. sıradan milletvekili adayı olarak yer buldu. Gazeteci Onur Konuralp, CHP Ankara 1. Bölge 3. sıra milletvekili adayı olarak listede yerini aldı. CHP’nin listelerinde yer alan diğer bir gazeteci milletvekili adayı da Sinan Karahan oldu. Karahan, İstanbul 3. Bölge 27. sıradan vekilliğe aday gösterildi.

TİP gazeteci milletvekili adayları

Türkiye İşçi Partisi (TİP) de listelerinde birden fazla gazeteciye yer veren siyasi partilerden biri oldu. TİP listelerinden Meclis’e girmek için yarışacak üç isim bulunuyor. Ahmet Şık, İstanbul 2. Bölge, 1. sıradan, İrfan Değirmenci İzmir 2. Bölge 1. sıradan ve Umur Ekrem Talu ise İstanbul 3. Bölge 3. sıradan milletvekili adayı gösterildi.

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları

HDP’nin de listelerinden seçime katılacak Yeşil Sol Parti’nin gazeteci vekil adayları da büyük ses getirdi. Hasan Kaya Cemal, İstanbul 2. Bölge 3. sıradan, Osman Cengiz Çandar ise Diyarbakır’dan 3. sıradan aday oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.