Gaziantep'te Çölyak hastaları için 11 bin 340 tane Glutensiz ekmek üretimi yapıldı

Gaziantep'te Çölyak hastaları için 11 bin 340 tane Glutensiz ekmek üretimi yapıldı
Çölyak hastası 3 bin Depremzedeye toplam 11 bin 340 tane Glutensiz ekmek ulaştırıldı.

Gaziantep'te Kahramanmaraşta gerçekleşen depremden etkilenen iller arasındaydı. Tedavileri Sahra hastanesinde yapılan Depremzedeler için  Gaziantep belediyesine bağlı 'Glutensiz Bi Başka' isimli kafede devreye girerek Çölyak hastaları için 11 bin 340 adet ekmek üretimi yapmaya koyuldu. Üretimi yapılan ekmekler toplamda 3.400 kişi olarak hesaplanan Depremzedelere ulaştırıldı. 

11 Bin 340 Adet Glutensiz Ekmek dağıtımı

11 Bin 340 adet üretilen Glutensiz Ekmeğin dağıtımının yapıldığı kafede ihtiyaç sahiplerine de gıda yardımında bulunuluyor. 

Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Tolay yapılan bu yardım seferberliğinde depremin ilk gününden itibaren canla başla çalıştıklarını dile getirdi. 

"Bu kafenin önemi, çölyak hastalarımız için büyüktü"

Gece gündüz vatandaşlar için çalıştıklarını dile getiren Serdar Tolay 'Bu çalışmalarda bu kafenin önemi, çölyak hastalarımız için büyüktü. Onların yaşanan büyük depremlerin ardından sağlıklı gıda tüketimini temin edebilmek için üretilen ekmeklerin yanı sıra kendilerini aileleriyle birlikte kafemizde de misafir ettik.  diyerek yaptıkları işin öneminden bahsetti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.