Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, günlerdir beklenen açıklamayı yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek görevlendirildi. Peki, Mehmet Şimşek kimdir? Mehmet Şimşek kaç yaşında, nereli ve mesleği ne?

EMİNE KAŞIKCI- TBMM'de bugün düzenlenen törende Erdoğan yemin ederek resmen görevine başlamış oldu.

Gözler yeni Kabine'de yer alacak isimlere çevrilirken Erdoğan merakla beklenen açıklamayı yaptı.

Yeni kabinede hangi isimlerin yer alacağı belli oldu.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AKP’nin ekonomi yönetiminin başına geçirmeyi planladığı kişi olarak gündeme gelmiş ve hakkında birçok iddia ortaya atılmıştı.

Erdoğan'ın kabine üyelerini açıklamasıyla belirsizlik ortadan kalktı, daha önce de bakanlık ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirdi.

Mehmet Şimşek kimdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığına daha önce de bakanlık ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek atandı.

Batman'da 1967 yılında doğan Şimşek, ilk ve orta öğrenimini Batman merkezde, liseyi ise Gercüş'te tamamladı. Şimşek, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden dönem ikincisi olarak mezun oldu.

Şimşek, 1993 yılında Exeter Üniversitesinde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini aldı. Ardından Türkiye, ABD ve İngiltere'de önde gelen finans kuruluşlarında çalışan Şimşek, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti'den Gaziantep Milletvekili seçildi.

Bu tarihten sonra kurulan 60. Hükümet'te Hazineden sorumlu Devlet Bakanı olan Şimşek, Mayıs 2009'da ilan edilen kabine değişikliğiyle Maliye Bakanı olarak görevlendirildi. 64. Hükümet'te Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Şimşek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan yeni hükümette de ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı görevini yürüttü.

İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.