HDP'den Demirtaş ve Yüksekdağ çağrısı: "Türkiye yaptırımlarla karşı karşıya kalacak"

HDP'den Demirtaş ve Yüksekdağ çağrısı: "Türkiye yaptırımlarla karşı karşıya kalacak"
HDP yaptığı açıklamada eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- HDP sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada eski Eş Genel Başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın eylül ayına kadar serbest bırakılmamaları durumunda Türkiye'nin yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.

HDP sosyal medya hesabından Yüksekdağ ve Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu. Açıklamada "Rehine siyasetinden vazgeçin arkadaşlarımızı serbest bırakın!" denildi.

İki siyasetçi, Kasım 2016’da tutuklandıktan sonra görüşmelerinin cezaevi yetkilileri tarafından ses ve video kayıtlarının alınmasına itiraz etmiş, yerel mahkemelerde bir sonuç alamayınca konuyu Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşımıştı.

AİHM, geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın iç hukukta tutukluluklarına itiraz süreçleriyle ilgili 'hak ihlaline' uğradıkları kararını vermişti.

Son olarak HDP'de Türkiye'nin imza attığı uluslararası sözleşmeler ve üyesi olduğu kurumların tüm uyarılarına rağmen Yüksekdağ ve Demirtaş'ın rehin tutulduğunu dile getirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye'nin altına imza attığı uluslararası sözleşmeler ve üyesi olduğu kurumların tüm uyarılarına rağmen AKP yargısı önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve rehin tutulan arkadaşlarımızı serbest bırakmıyor.

Şimdi de Eylül ayına kadar serbest bırakılmamaları durumunda Türkiye yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Rehine siyasetinden vazgeçin arkadaşlarımızı serbest bırakın!

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.