Hüseyin Baş, İyi Parti’nin vekillik teklifini reddetti!

Hüseyin Baş, İyi Parti’nin vekillik teklifini reddetti!
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’a İyi Parti tarafından milletvekilliği teklif edildiği, ancak Baş’ın teklifi reddettiği iddia edildi.

Berrin Ozan Yeşiltepe - 14 Mayıs seçimleri öncesinde, partilerin aday listelerinin kesinleşmesine saatler kala siyaset kulislerindeki hareketlilik ve görüşme trafiği son hızla devam ediyor. Kulislerden gelen son gelişmeler, İyi Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) arasında yaşanan görüşmelere ışık tuttu.

İşte İyi Parti’nin Hüseyin Baş’a teklifi! 

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İyi Parti’nin BTP Genel Başkanı Baş’a milletvekilliği teklifi yaptığını duyurdu. Saymaz, Hüseyin Baş’a Trabzon 2. sıradan milletvekili adaylığı teklif edildiğini ve Baş’ın da bunun üzerine teklifi reddettiğini de ekledi. İsmail Saymaz yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “İyi Parti, Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş’a Trabzon ikinci sırayı teklif etti. BTP teklifi reddetti. BTP, bu durumda işbirliğinden çekilebilir ve pusulada kendi amblemi ve adaylarıyla yer alabilir."

BTP ne yapacak?

Hüseyin Baş’ın İyi Parti’nin milletvekilliği adaylığını reddetmesi üzerine 14 Mayıs’ta yapılaca seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu oluyor. BTP seçimlerde kendi amblemi ve adaylarıyla mı yer alacak, yoksa İyi Parti listelerinden mi seçime girecek? İyi Parti ile BTP iş birliği son mu bulacak? 

Hüseyin Baş kimdir? Kaç yaşında?

25 Nisan 1991 tarihinde Trabzon’da doğan Hüseyin Baş, 32 yaşında. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı olan Baş, evli ve iki çocuk babası. Siyasetçi ve yazar Haydar Baş’ın oğlu olan Hüseyin Baş, babası hayatını kaybettikten sonra BTP’nin başına geçti.

Hüseyin Baş ne mezunu?

Hüseyin Baş, ilkokulu ve ortaokulu Trabzon'da, liseyi İstanbul'da okudu. 2014 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Siyasi kariyerine Bağımsız Türkiye Partisi gençlik kollarına girerek başladı. BTP İstanbul il başkan yardımcılığı ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Babasının ölümünden sonra başkan seçildi

Babası Haydar Baş 14 Nisan 2020 tarihinde ölünce[3] 22 Nisan'da parti genel başkanı olarak seçildi.[4] 18 Ekim 2020 tarihinde yapılan BTP 5. Olağanüstü Kongresi'nde yeniden parti genel başkanı seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.