İbrahim Kalın'dan Sinan Oğan için kritik açıklama: Görüşme olacak mı?

İbrahim Kalın'dan Sinan Oğan için kritik açıklama: Görüşme olacak mı?
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sinan Oğan ile görüşme konusuna ilişkin "Şu ana kadar böyle bir görüşme olmadı. Bugün, yarın olur, olmaz bilemem, bir şey diyemem." dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını duyurmuştu.

Seçimin ikinci tura kalmasının ardından gözler ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'a çevrildi.

Yapılacak olan ikinci turda kilit bir konumda bulunan Oğan'ın oyları belirleyici rol oynayacak.

Oğan, bir-iki gün içerisinde istişareleri tamamlayıp ondan sonra kime oy vereceklerini açıklayacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Oğan "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine Kalın, "İkinci tur bizim için daha kolay olacak. Çünkü oy farkı çok açık bir şekilde ortada. Arada 5 puan, 2,5 milyona yakın oy farkı var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi." dedi.

"İkinci turda Sinan Oğan'ın kilit bir konumda olduğunu düşünüyor musunuz? " sorusuna ise Kalın, "Sinan Bey'in geldiği siyasi geleneğe baktığınızda, dile getirdiği tezleri dikkate aldığınızda pozisyonunun Cumhur İttifakı'na, devletin, milletin bekası vurgusuna daha yakın olduğunu ben biliyorum. Sinan Bey'le şahsi tanışıklığım da vardır." cevabını verdi.

Kalın, "Sinan Oğan ile bir görüşme talebiniz oldu mu ya da ondan bir talep geldi mi?" sorusunu, "Şu ana kadar böyle bir görüşme olmadı. Bugün, yarın olur, olmaz bilemem, bir şey diyemem. Biraz daha biz, kendi kampanya sürecimize odaklanıyoruz. Sürece bakıp, değerlendireceğiz." diye yanıtladı.

"Milli meselelerde pazarlık falan olmaz"

"Oğan ile olası görüşmede taleplerin gündeme gelmesi söz konusu olabilir mi?" sorusunun sorulduğu Kalın, memleketin temel milli meselelerinde pazarlık olamayacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.