İnce ve Kılıçdaroğlu görüşmesinde neler yaşandı?

İnce ve Kılıçdaroğlu görüşmesinde neler yaşandı?
Eski Devlet ve Kültür Bakanı, CHP'li Fikri Sağlar, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayarak Kılıçdaroğlu ve İnce cephesinde yaşananları değerlendirdi.

EMİNE KAŞIKCI- Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce muhalefetin oylarını böleceği gerekçesiyle eleştirilerin odağında yer alırken, şimdi ise Kılıçdaroğlu ile olan görüşmesinde 'ittifak teklif edilip edilmediğine' yönelik tartışmaların içerisinde yer aldı.

İnce Millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında ne CHP yönetimi ne de Kılıçdaroğlu'nun kendisine veya partiye herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını kaydetmişti.

Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında İnce'nin 'teklif yapılmadı' açıklamasına ilişkin teklif yapıldığını fakat üzerinde uzlaşılmadığını söyledi.

İnce bu açıklama üzerine sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun partiyi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuğunu ve kendisi tarafından ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmadığını kaydetti.  

Öte yandan CHP’li eski devlet ve kültür bakanı Fikri Sağlar da yapılan görüşmede İnce'nin partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirdiğini açıkladı.

İnce’yse Sağlar'ın açıklamasına yönelik CHP konusunda ‘son kez’ konuştuğunu belirterek, kendisine teklif gelmediğini, ‘teklif yapılıyormuş gibi yapıldığını’ söyledi.

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Twitter’dan konuya dahil olarak İnce’yle iki kez görüşüldüğünü belirtti ve şu ifadeleri söyledi:

“Kamuoyunun bilgisine; Memleket Partisi genel merkezine yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile iki kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir yanıt alınamamıştır.”

İnce konuyla ilgili tekrardan açıklama yaparak hem Sağlar'ın hem de Altay'ın söylemlerine yanıt verdi:

"Sayın Fikri Sağlar ziyaretime geldiğinde kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayınlanmış, kura çekilmişti, iş işten geçmişti. Sayın Engin Altay bir açıklama yapacaksa kendisine 2018 seçim gecesi ile ilgili bana atılan iftiralar konusunda açıklama yapmasını tavsiye ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede ise deprem bölgesi, seçim güvenliği ve troller dışında bir konu görüşmedik."

Sağlar, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayarak yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

3 Nisan günü Kılıçdaroğlu'nun da bilgisi ve onayıyla Muharrem İnce'ye gittiğini ve Memleket Partisi Genel Merkezi'nde 1 saate yakın konuşma olduğunu söyledi.

Teklif edilenleri açıklama yetkisinin kendisinde olmadığını söyleyen Sağlar "Sayın genel başkanlarda. Ben teklif alıp, götürüp, pazarlık yapan bir insan değilim. Muharrem de pazarlık yapmadı. Sayın İnce'nin söylediği doğru. Sayın Kılıçdaroğlu onu ziyaret ettiğinde daha önce yapılan konuşmayla ilgili herhangi bir şey söylemediğini bana da aktardı." dedi.

Sağlar, İnce'nin Kılıçdaroğlu’nun siyasi parti liderlerini ziyaretinde sona bırakılması konusunda "Önce görüşülmesi gereken galiba bendim' diye söyledi. Öncelikle helalleşmeye kendi içinde başlamalıyız anlayışını sergiledi. Biraz kırgınlığını ortaya koydu. 'Ben imza topladım' dedi. 'Partim var, emek verenler var, ayakta durmak için uğraşıyoruz, 113 bin imza bana verildi, bunlara olan saygım gereği borcumu yerine getirmek zorundayım' dedi. Benim söylemek istediğim bir pazarlık söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Gerçekten bir teklif yapıldığını Kılıçdaroğlu'nun ağzından dinlediğini aktaran Sağlar "Sayın Engin Altay'la hiçbir görüşmem olmadı. Altay'ın ne görüştüğünü bilmiyorum, sayın genel başkanın aktardıklarını biliyorum. Onları da benim açıklamam dürüst olmaz, vicdani olmaz, iki genel başkan açıklamalı. Bir somut teklifler paketiydi. Ama bu pazarlık konusu olmayan paket." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.