İnce'den Selahattin Demirtaş'a: Gezi olaylarında neredeydin?

İnce'den Selahattin Demirtaş'a: Gezi olaylarında neredeydin?
Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın son dönemde İnce'ye yönelik söylemlerine karşı 'açılım sürecini' hatırlattı.

EMİNE KAŞIKCI- Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Sözcü TV'nin canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İnce'nin HDP'ye karşı tutumu ve Demirtaş'ın ise İnce'ye yönelik muhalefetin oyları böldüğü konusunda hemfikir olması ve bu doğrultuda İnce’ye oy vermekle Erdoğan’a oy vermek arasında bir fark olmadığını savunması aralarındaki gerilimi artırdı.

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, HDP için "PKK'lılarla anlaşma yapmam" demiş ve söz konusu bu söyleme HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yanıt vermişti.

Demirtaş, "Siyaset ilkeler üzerinden yapılmayınca bu tür savrulmalar normaldir. Kendisine bu sözleri yakıştıramıyorum. Muharrem Hoca çok ayıp ediyor, bu yakışıksız sözler seçimden sonra da üstüne yapışıp kalacak. Üç beş oy uğruna milyonlarca HDP’liyi aşağılamaya, incitmeye kimsenin hakkı yok" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Demirtaş İnce’ye oy vermekle Erdoğan’a oy vermek arasında bir fark olmadığını savunmuş ve cumhurbaşkanlığı oy pusulasını paylaşarak sadece Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'na yer vermişti. 

İnce, Demirtaş'ın bu çıkışlarına karşılık dokunulmazlığı kaldırılırken Ahmet Davutoğlu'nun, Ali Babacan'ın Selçuk Özdağ'ın imzası olduğunu ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğu’nun dokunulmazlığı kaldırılması konusunda  'Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz' şeklinde konuştuğunu hatırlatarak kendisinin hayır oyu verdiğini söyledi.

İnce devamında "Gezi olaylarında neredeydin Demirtaş. 2010 referandumunda neredeydin. Açılım sürecinde AKP'nin ortağıydın. Biraz hafızasını zorlamasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.