İYİ Parti cephesinden 'Millet İttifakı dağılıyor' iddialarına ilişkin açıklama

İYİ Parti cephesinden 'Millet İttifakı dağılıyor' iddialarına ilişkin açıklama
İYİ Parti cephesinden 'Millet İttifakı dağılıyor' iddialarına ilişkin yanıt geldi. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez "Siyasi ittifakımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, İYİ Parti'nin Millet İttifakı içindeki geleceğine ilişkin konuşmuş ve "Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içerisinde bir iş birliği içerisine girerler. Bunun adına "ittifak" da diyebilirsiniz, "iş birliği" de diyebilirsiniz" demişti.

Söz konusu bu açıklamalar 'Millet İttifakı dağılıyor' söylemlerini beraberinde getirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez iddiaların doğru olmadığını söyledi. Çömez "Siyasi İttifakımız devam ediyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Halk Tv'de Şule Aydın ile Haber Masası programına bağlandı.

Çömez son dönemde gündemde yer edinen iddiaları değerlendiren açıklamada bulundu:

"Bu ittifakın bir teknik bir de siyasi boyutu var. Teknik boyutu 28 Mayıs'ta sona erdi. Ama siyasi ittifakımız devam ediyor. Siyaseten birlikteyiz. Önümüzdeki haftalarda aylarda neye evrileceğini genel başkanlar karar verecek. Yerel seçimlerde ittifakımızın ortaya koyacağı performans önümüzdeki dönemi inşa edecek. Ay sonunda kongremizde güçlü kararlar alacak."

Öte yandan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise 25 Haziran'da gerçekleştirilecek olağan kongreye dikkat çekti ve İYİ Parti ve CHP'nin büyükşehir belediye başkanlıkları olmak üzere bu başarının devam ettiğini belirtti:

"Millet İttifakı mahalli idari seçimlerle Meral Akşener'in teklifiyle bir araya gelmişti. Büyükşehirlerde çok büyük başarılar elde etmiştir. Bu süreç devam etmektedir. Mahalli İdari seçimlerde İYİ Parti ve CHP'nin ortaya koyduğu gücün neticenin ürünü olan büyükşehir belediye başkanlıkları olmak üzere bu başarı devam ediyor. Bu anlamdaki birliktelik devam ediyor"

"Seçimlerin ardından milli irade tecelli etti. İYİ parti muhalefet görevini üstlendi. Bundan sonra süreçte en büyük vazifemiz milletimizin ağırlaşan sorunlarının çözümü için var gücümüzle muhalefet görevimizi layıkıyla yerine getirmektir.

Siyasi partilerin kurumsal stratejik kararları, süreçleri vardır. Bir de operasyonel düzeyde diyebileceğimiz kararları ve süreçleri vardır. Milletvekili arkadaşlarımızdan gelen açıklamalar teknik bir iş birliğinin ne aşamaya geldiğinin altını çizdikleri hususlardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.