İYİ Partili Dervişoğlu'ndan çarpıcı açıklama: 'Yavaş ve İmamoğlu'nun getirilmesi planlanmış bir stratejiydi'

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan çarpıcı açıklama: 'Yavaş ve İmamoğlu'nun getirilmesi planlanmış bir stratejiydi'
FOX TV canlı yayınına katılan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesini Kılıçdaroğlu'nu kazanacak aday konumuna getirdiğini ifade etti.

EMİNE KAŞIKCI- İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, FOX TV'de İlker Karagöz'ün konuğu oldu.

Dervişoğlu burada çarpıcı bir konuşmaya imza attı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı aday olarak gösterilmesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından kabul görmemiş ve Altılı Masa'dan ayrılmasıyla sonuçlanmıştı. Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan gerekli desteği göremeyince Altılı Masa'ya geri dönmüş ve İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesiyle kriz sona ermişti. 

Akşener dün yaptığı açıklamada da masaya döndüğü için kendisine yönelik eleştirileri hatırlatarak masaya dönmesi için ikna eden ismin Mansur Yavaş olduğunu söylemişti. 

Tüm bu yaşananlardan sonra İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'ndan sürece ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Dervişoğlu, Kılıçdaroğlu'nun aday olarak çıkacağı artık anlaşılır olduğunda kazanamayacak aday diye takdim edilen Kılıçdaroğlu'nu kazanacak aday konumuna getirebilmek için siyasi bir hamle gerçekleştiğini söyledi.

Dervişoğlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesini Kılıçdaroğlu'nu kazanacak aday konumuna getirdiğini ifade etti. 

Bütün bu olup bitenlerin aslında iktidarın algoritmasını bozmak için kurgulanmış planlanmış bir strateji olduğunu söyleyerek Erdoğan'ın bugün yaşadığı hırçınlığın kaynağı olarak gösterdi.

Dervişoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu'nun aday olarak çıkacağı artık anlaşılır olduğunda kazanamayacak aday diye takdim edilen Kılıçdaroğlu'nu kazanacak aday konumuna getirebilmek için de siyasi bir hamle gerekiyordu. Meral Akşener'in kazanamayacak aday görüntüsüne mahkum edilmek istenen Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına bir tarafına Ekrem İmamoğlu öbür tarafına da Mansur Yavaş'ı koyması kazanamayacak aday diye iktidar tarafından takdim edilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir anda kazanacak aday konumuna taşıdı."

"Bütün bu olup bitenler aslında iktidarın algoritmasını bozmak için kurgulanmış planlanmış bir stratejiydi. Algoritması dağılan iktidarın Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaşadığı hırçınlığın kaynağı da odur. Bütün bunlar Meral Akşener'in yüksek strateji ve siyasi dehasından kaynaklanmış onay görmüş iş ve işlemlerdir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.