Kaftancıoğlu'ndan TRT hakkında suç duyurusu

Kaftancıoğlu'ndan TRT hakkında suç duyurusu
CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı ve tespit edilecek şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından ilkelerine ve kendi mevzuatına aykırı yayın politikası uyguladığı iddiasıyla TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı ve tespit edilecek şüpheliler hakkında "Kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi", "Siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Şikayetin ardından adliye önündeki meydanda basın açıklaması yapan Kaftancıoğlu, "TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, göreve başladığı günden bu yana, TRT'ye yanlı bir yayın politikası izlemektedir. TRT devletin ve milletin kuruluşudur. Hepimizin vergileriyle gelir elde etmektedir. Buna karşın çok uzun süredir CHP'yi yok sayan veya kötüleyen yayınlar yapmaktan geri durmamaktadır. TRT Kanunu, TRT kanallarının yayınlarında tarafsız davranmasını hükmetmiştir. Ne var ki mevcut TRT yönetimi bu yükümlülüğünü yerine getirmemektedir. Özellikle seçim dönemi boyunca TRT, devlet televizyonu olarak değil, AKP'nin propaganda makinesi olarak çalışmıştır" dedi. CHP Genel Başkanı, MYK üyeleri, PM üyeleri ve milletvekillerini TRT ekranlarında canlı yayınlanan hiçbir programa davet edilmediğini ifade eden Kaftancıoğlu, "Genel Başkanımızın konuşmaları TRT'de ya yayınlanmamakta ya da çok az yayınlanmaktadır. Tüm bu konular nedeniyle halkın haber almasını engelleyen, siyasi haklarımızı kullanmamıza ve duyurmamıza izin vermeyen, görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürünü bugün savcılığa şikayet ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.