Kemal Kılıçdaroğlu’na bir günde üç ayrı saldırı girişimi

Kemal Kılıçdaroğlu’na bir günde üç ayrı saldırı girişimi
Ramazan Bayramı’nın ilk gününde deprem felaketinin yaşandığı bölgelerden biri olan Adıyaman’ı ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, üç ayrı yerde saldırı girişimleri ile karşılaştı.

Ali Birerdinç - Türkiye, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan provokasyon girişimlerini konuştu.

İlk olarak Adıyaman’da mezarlığı ziyaret ettiği sırada bir vatandaş Kılıçdaroğlu’na, “Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?” sözlerini sarf etmişti. Büyük tepski gören bu sözler üzerine olay yerinden uzaklaştırılan kişi ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“Hakkımı helal ettim”

Mezarlıkta sakinliğini korumayı başaran Kılıçdaroğlu, paylaşımında da; “Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim.” ifadeleri ile benzer tavrını sürdüdü.

Türbede saldırı girişimi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman’daki ikinci durağı olan Samsat’taki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi ziyaretinde de tansiyon yükseldi. Kılıçdaroğlu türbeden çıkarken çevredeki bir kişinin yüksek sesle bağırdığı, diğer yaklaşık 10 kişilik bir grubun ise saldırıya geçtiği görüldü. CHP’li gruba yönelik yapılan saldırıda itişmeler yaşandı.

Kılıçdaroğlu’nun olaylar yaşanırken türbeden ayrılmak üzere olduğu öğrenildi. Tüm bu gelişmelerden sonra Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman programını yarıda kesmek zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu’na yönelik yeni bir provokasyon ve saldırı girişimini engellemek için Kahta gezisi gerçekleştirilmedi.

Konvoya tekmeli saldırı

Kahta programı iptal edilen Kemal Kılıçdaroğlu ve heyetinin konvoyuna da saldırı girişimi oldu. CHP konvoyundaki araçlardan biri, Kahta’da AKP seçim bürosunun önünden geçerken tekmeli ve yumruklu saldırıya uğradı. Konvoyun en sonundaki araç saldırıya uğrarken, Kemal Kılıçdaroğlu en öndeki araçta yer alıyordu. Polisin olay yerine intikal etmesi ile birlikte hareketlilik kısa sürede sona erdi, saldırganlar aracın geçmesine izin verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.