Kılıçdaroğlu: En düşük memur maaşı asgari ücretin 2.5 katı olacak

Kılıçdaroğlu: En düşük memur maaşı asgari ücretin 2.5 katı olacak
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kamu. Memurlar' başlıklı videoda "En düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak" dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçime sayılı günler kala vaatlerini sıralamaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu ‘Kamu. Memurlar’ başlıklı videoda memurlara seslendi.

CHP lideri en düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katına çıkaracağını ve en düşük memur maaşının net 21 bin 265 lira seviyesinde olacağını açıkladı.

27,5 yılını devlette geçirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Memurlara baharı getirecek biri varsa inanın bana o da Bay Kemal’dir." dedi.

Öte yandan memurların tek sorunun maaş olmadığına dikkat çekerek birçok sorunla cebelleştiğini bildiğini söyledi ve polislerin çalışma saatlerine ve intiharlarına da değindi.

Öğretmenlerin sorununa da değinen CHP lideri 15 Mayıs’tan sonra 100 bin yeni güvenlik personeli ve 100 bin öğretmen atanacağını söyledi.

Son olarak Kılıçdaroğlu sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracağını ve tüm öğretmenlerin kadrolu olacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.