Kılıçdaroğlu Rusları uyarmıştı: Kremlin'den yanıt geldi

Kılıçdaroğlu Rusları uyarmıştı: Kremlin'den yanıt geldi
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Kılıçdaroğlu'nun Rusya'ya yönelik söylemlerini yalanladı.

EMİNE KAŞIKCI- Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu son zamanlarda ortaya atılan ‘kaset ve kumpas’ iddialarına ilişkin açıklama yapmış ve arkasında Rusya'nın olduğunu işaret etmişti.

Kılıçdaroğlu "Elinizi Türk'ün devletinden çekin" diyerek sert şekilde uyardığı açıklamada şunları söylemişti:

"Sevgili Rus Dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, deep fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk'ün devletinden çekin"

CHP liderinin bu açıklamasına Kremlin’den yanıt geldi.

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Kılıçdaroğlu’nun iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi ve herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını açıkladı.

Peskov şunları söyledi: ”Diğer ülkelerin içişlerine ve seçim süreçlerine karışmadığımızı defaatle söyledik ve bunda ısrarcıyız. Resmi olarak beyan ederiz ki, herhangi bir müdahale söz konusu olamaz. Eğer birileri Kılıçdaroğlu’na böyle bir bilgi vermişse, bunlar yalancıdır.”

Öte yandan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi hedef alan kaset iddiaları ortaya atılmış ve İnce, FETÖ'nün sahte dekontlarla ve belgelerle hakkında algı operasyonu yaptığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.