Kılıçdaroğlu'ndan yurt dışında yaşayan gençlere çağrı: Bu ülkenin size ihtiyacı var

Kılıçdaroğlu'ndan yurt dışında yaşayan gençlere çağrı: Bu ülkenin size ihtiyacı var
Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğrencileri, 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' şeklinde başlattığı harekete destek verdi.

EMİNE KAŞIKCI- Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğrencileri, 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketi başlattı.

Kılıçdaroğlu son olarak önceki gün 'Bay Kemal'in Tahtası-8' başlığıyla yayımladığı videoda ülkeyi terk etmek zorunda kalan doktor ve hemşirelere seslenerek "Bavullarınız toplayın, sağlık kentlerini kurmak için her birinizi ülkemize geri dönmeye davet ediyorum" demişti.

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğrencileri, 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' şeklinde başlattığı harekete karşılık paylaşımda bulunarak "Gelin evlatlarım, dönün gençler." dedi.

Son dönemde yaşanan olumsuz değişim beyin göçünün artmasına sebep oldu.

Özellikle sağlıkçılara yönelik şiddetin artış göstermesi ve çalışma koşullarının iyileştirilememesi gibi sebeplerden kaynaklı olarak doktorlar ülkeden ayrılarak yurt dışına yerleşiyor.

Bunun yanında mühendisler ve diğer meslek dallarından da daha iyi bir yaşam gerekçesiyle ülkeyi terk edenler oluyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğrencileri, 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketi başlattı.

Söz konusu video paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Gelin evlatlarım, dönün gençler. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Sizin hayalleriniz benim hedefimdir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.