Kızılay, Kınık'ın 11 şirkette göreve devam ettiği iddialarını kabul etmedi

Kızılay, Kınık'ın 11 şirkette göreve devam ettiği iddialarını kabul etmedi
Seçimlere 2 gün kala Kızılay Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Kerem Kınık'ın Kızılay’a ait olan tüm iştiraklerin yönetim kurullarındaki görevlerine devam ettiği haberlerini Kızılay yalanladı.

EMİNE KAŞIKCI- Türk Kızılay'ının, deprem sonrasında Ahbap Derneği başta olmak üzere birçok kuruma çadır sattığının ortaya çıkması kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirmiş ve söz konusu olaydan sonra Kızılay'ın kan bağışları kritik hale gelmişti.

Yaşanan olay Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a yönelik tepkileri artırırken istifa çağrıları da yükselmeye başlamıştı.

İktidar cephesi de yaşanan durumla ilgili tepkilerini ortaya koyarken son olarak Kınık'a yönelik eleştiri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmiş ve ardından Kınık görevinden istifa etmişti.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre ise Kınık'ın İstanbul Ticaret Odası'nda 14 ayrı şirket kaydı bulunuyor. Şirketlerin 11'i Kızılay bünyesindeki şirketler ve bunlar da şöyle:

Kızılay Yatırım Holding A.Ş.

Kızılay İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.

Kızılay Sağlık A.Ş.

Kızılay Kültür ve Sanat Ticaret A.Ş.

Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.

Kızılay Sistem Yapı A.Ş.

Kızılay Bakım A.Ş.

Kızılay Lojistik A.Ş.

Kızılay Arge ve Bilgi Teknolojileri Ticaret A.Ş.

Kızılay Biyomedikal Ürünler Ticaret A.Ş.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Kızılay açıklama yaparak Kınık’ın Kızılay’a bağlı 11 şirkette görevine devam ettiği haberlerini kabul etmedi.

Yapılan açıklamada Kınık'ın Kızılay’a ait olan tüm iştiraklerin yönetim kurullarındaki görevlerini de bıraktığı belirtildi.

Kızılay'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

"Sözcü ve Korkusuz Gazetelerinin 24.05.2023 tarihli sayılarında yer alan, 4 Nisan 2016 - 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında derneğimizin Genel Başkanlığını yürüten Dr. Kerem Kınık'ın Kızılay’ın iştiraklerindeki görevlerinden ayrılmadığı yönündeki yalan haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur."

"Kızılay Genel Başkanı iken 12.05.2023 tarihinde görevinden kendi isteği ile ayrılan Dr. Kerem Kınık, Kızılay Tüzüğü ve Kızılay iştiraki olan şirketlerin kuralları gereği aynı gün tamamı Kızılay’a ait olan tüm iştiraklerin yönetim kurullarındaki görevlerini de bırakmıştır. Bu tarihten itibaren Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince tescil süreçleri başlatılmıştır.

Kızılay’ı itibarsızlaştırmaya yönelik gerçek dışı bu haberlerle ilgili olarak Kızılay tüm yasal haklarını kullanacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.