Meclis’te üç partinin grup kurma kararını ilk reddeden DEVA Partisi değilmiş

Meclis’te üç partinin grup kurma kararını ilk reddeden DEVA Partisi değilmiş
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Meclis’te üç partinin grup kurma fikriyle ilgili konuştu.

EMİNE KAŞIKCI- 14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden giren DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkarmıştı.

CHP listelerinden seçime giren 4 siyasi parti 38 milletvekiline ulaştığı için seçimin hemen ardından Meclis'te yeni bir grup kurmak için ikili, üçlü görüşmeler yürütmeye başlamıştı.

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'nin grup kurma kararı aldığını ileri sürmüştü.

Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Halk TV yayınına katılarak "Ortak grup 3 partiye zarar verecekti, hayır dedik" ifadelerini kullanmıştı.

İlk olarak Saadet Partisi reddetti

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'a konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, söz konusu konuyla ilgili açıklama yaparak Meclis’te üç partinin grup kurma fikrini ilk olarak Saadet Partisi'nin reddettiğini söyledi.

Şahin, Saadet Partisi’nin çekilmesinin ardından sadece Gelecek Partisi ile ayrı bir parti kurarak, sadece gruba yönelik bir birlikteliğin partinin özgün kimliklerine zarar vereceği düşüncesiyle grup kararının uygun görülmediğini kaydetti.

Gelecek Partisi ile Saadet Partisi arasında görüşmeler hız kazandı

Saadet Partili isim ise çatı parti formülü konusunda bir uzlaşı sağlanamadığını ancak Gelecek Partisi ile görüşmelere hız verildiğini dile getirdi. Saadet Partili isim, “Bizim grup kurmayla değil, çatı parti formülü ile soru işaretlerimiz vardı. Bu konuda çatı parti formülünün faydasından çok zararı olabilir üzerinde duruyorduk. Yoksa grup kurma konusunda hepimiz aynı düşünüyoruz. Saadet Partisi olarak grup kurma çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.