Millet İttifakı'nı bir arada tutmak için son çabalar! Kılıçdaroğlu, Akşener'e gidiyor

Millet İttifakı'nı bir arada tutmak için son çabalar! Kılıçdaroğlu, Akşener'e gidiyor
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Kılıçdaroğlu'nun, 24-25 Haziran’daki İYİ Parti kongresinden sonra Akşener ile görüşme planladığını ileri sürerek Akşener’e, 'Millet İttifakı’nı devam ettirelim' teklifi götüreceğini söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada mücadele mesajı vermiş ve "Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu mücadele çıkışı CHP Genel Başkanı olarak görevini sürdüreceği yorumlarına yol açmış ve eleştirilerin hedefi olarak istifa sesleri yükselmişti.

Dün Halk TV'den Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu 'istifa edip etmeyeceği' sorusuna Parti Meclisi’nde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacağını ve hep birlikte karar verileceğini söylemişti.

Son olarak dün CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı ve 5 saat süren toplantıda MYK üyelerinin tamamı Kılıçdaroğlu’na istifalarını sunuldu ve istifaları kabul edildi.

Öte yandan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, İYİ Parti'nin Millet İttifakı içindeki geleceğine ilişkin konuştu ve "Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içerisinde bir iş birliği içerisine girerler. Bunun adına "ittifak" da diyebilirsiniz, "iş birliği" de diyebilirsiniz" demişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun 24-25 Haziran’daki İYİ Parti kongresinden sonra Akşener ile görüşme planladığını ileri sürerek Akşener’e, Millet İttifakı’nı devam ettirelim teklifi götüreceğini söyledi.

İlgili kısımda şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, 24-25 Haziran’daki İYİ Parti kongresinden sonra Meral Akşener’le görüşmeyi planlıyor. Akşener’e, Millet İttifakı’nı devam ettirelim teklifini götürecek."

İYİ Parti’de ise farklı gelişmeler yaşanıyor. Kongreye giderken kimse seçimlerdeki başarısızlığın faturasını ödemek istemiyor.

Millet İttifakı’nın kurulması, Meral Akşener’in kumar masası diye kalktığı masaya geri dönmesi için seferber olan Uğur Poyraz ve Bahadır Erdem bile, “Millet İttifakı bitmiştir” diye açıklama yaptılar.

Ancak tecrübeli bir isim olan Cihan Paçacı’nın değerlendirmesi farklıydı. Paçacı, “Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulursa ona göre değerlendiriliyor” diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.