Muharrem İnce "Ben gereğini yapmaya hazırım" dedi, şart koştu

Muharrem İnce "Ben gereğini yapmaya hazırım" dedi, şart koştu
Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Babacan ve Davutoğlu ittifaktan çıksın o zaman destekleyeceğim. Cumhurbaşkanı yardımcılığı filan istemiyorum. Hiçbir şey istemiyorum" diye konuştu.

EMİNE KAŞIKCI- Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Alişer Delek moderatörlüğündeki “Liderler Özel'e” programına konuk oldu.

İnce'nin söz konusu adaylığına ilişkin eleştiriler gündemdeki yerini korurken Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek çağrısında bulunmuştu.

Seçime sayılı günler kala İnce'ye yönelik baskılar sürüyor.

İnce ise konuk olduğu Sözcü TV'de Millet İttifakı'nda yer alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan'ın kenara çekilmesi koşulunda Millet İttifakı'na kayıtsız destek olacağını söyledi.

İnce "Çözümü söylüyorum; Yüzde 1 oyu yok bunların… At ikisini kenara, kayıtsız destek olacağım. Söz. Gelsin hadi. Davutoğlu ve Babacan'ı kenara çeksin, kayıtsız destek oluyorum. Hiçbir şey istemiyorum." dedi.

Öte yandan İnce İzmit’teki konuşmasında Kılıçdaroğlu için “FETÖ’nün yeni ortağı” demişti. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada "FETÖ orduyu dağıtırken yetkili makamlardaki insanlarla işbirliği yaparsanız ben size ‘FETÖ’nün yeni ortağı’ derim. Bunu demek hakkım.” dedi.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle

Bunlar çok kötü yönetti ama burada ölüm var, gel sen sıtmaya razı ol diyorsun. Ben de diyorum ki ölüme de arazı olmayalım, sıtmaya da razı olmayalım. Akıllı yapalım işimizi. Bu işi doğru kuralım diyorum.

Çözümü söylüyorum; Yüzde 1 oyu yok bunların… At ikisini kenara, kayıtsız destek olacağım. Söz. Gelsin hadi. Davutoğlu ve Babacan'ı kenara çeksin, kayıtsız destek oluyorum. Hiçbir şey istemiyorum.

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı istemiyorum. Bakanlık istemiyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Ben memleket istiyorum memleket. At onları kenara, destekleyeceğim hadi buyur…

"Var mı bundan güzel teklif?"

İnce, “Bunu neden daha önce dile getirmediniz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Siyaset bu. Ben size ‘Niye bu kıyafeti giydiniz?' diyor muyum? Ben bu ülkede iddialı bir siyasetçiyim. 16 milyon oy almış bir siyasetçiyim. Öncesini, sonrasını ne yapacaksınız? Ben güzelce söylüyorum. Bunun zamanlamasını da ben yapayım müsaadenizle. Zamanımız bol, 10 gün var… Destekleyeceğim, at ikisini kenara… Olmaz onlarla, onları da yargılayacağız. Öyle yok, Yüce Divan'a gidecekler. Var mı bundan güzel teklif?”

‘FETÖ’nün yeni ortağı’ derim, bunu demek hakkım.”

“FETÖ konusu şu… Yıl 2009’un Mayıs’ı. Sadullah Ergin Bakan oldu, 2013 yılına kadar. Peki bu arada neler oluyor? Telefonlar dinleniyor, Silivri duruşmaları… 2010’da referandum olmuş, yargı FETÖ’ye teslim edilmiş. Bütün bunların içinde Sadullah Ergin adalet bakanı. Sadullah Ergin yargıyı FETÖ’ye teslim ederken, Sadullah Ergin YAŞ kararlarıyla önce Atatürkçü subaylar tasfiye edilirken, kumpaslar kurulurken, TÜBİTAK devredeyken, bu adam işin bir numarasıydı. Peki o arada İçişleri Bakanı kimdi? İdris Naim Şahin. Paranın başında kimdi? Ali Babacan."

"Erdoğan’da başlarındaydı. Şimdi bunları ayıracaksınız, İdris Naim Şahin’i alacaksınız, İYİ Parti’den milletvekili adayı olacak. Sadullah Ergin CHP’nin Çankaya’da dördüncü sırasından milletvekili adayı olacak. Yani FETÖ Türkiye’yi ele geçirirken, FETÖ orduyu dağıtırken yetkili makamlardaki insanlarla işbirliği yaparsanız ben size ‘FETÖ’nün yeni ortağı’ derim. Bunu demek hakkım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.