Muharrem İnce adaylıktan çekilmişti: CHP'den açıklama

Muharrem İnce adaylıktan çekilmişti: CHP'den açıklama
CHP'den Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine yönelik ilk açıklama geldi.

EMİNE KAŞIKCI- Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu.

Adaylıktan çekilmesinin ardından CHP'den açıklama geldi. İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin "Sayın Muharrem İnce Halil İbrahim Sofrası’na hoşgeldiniz. Her şey Türkiye için." ifadelerini kullandı.

Partisinin genel merkezi önünde konuşan İnce, "Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahında bütün suçu bize atacaklar." diyerek adaylıktan çekildiğini duyurdu.

İnce şunları söyledi:

“Bunu, memleketim için yapıyorum. Türkiye’ye üçüncü bir yol önerdim, bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Türkiye’ye üçüncü bir seçenek sundum. Başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahında bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın, adaylıktan çekiliyorum.”

Ne olmuştu?

Son dönemde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi hedef alan kaset iddiaları ortaya atıldı.

Söz konusu iddialara İnce sosyal medya hesabından paylaşım yaparak FETÖ'nün sahte dekontlarla ve belgelerle hakkında algı operasyonu yaptığını belirtti.

"45 gündür sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ'cülere karşı bu ülkenin gazetecileri neredesiniz? Savcıları neredesiniz? Bu aşağılık teröristlerin kumpaslarından medet umanlar, bunları yayanlar, bunlara inananlar; kumpas davaları döneminde yaşananları hatırlamıyor musunuz? Bu aşağılık teröristlerle ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim."

"Ortada gerçek bir dekont yokken, gerçek bir kaset yokken, gerçek bir jeep yokken; bunları varmış gibi göstermek alçaklıktır, şerefsizliktir. Olmayan bir kaset ile ilgili “özel hayatın gizliliği" veya "ister gerçek olsun, ister sahte" değerlendirmesi yapmak kumpasçılara hizmet etmektir."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İnce'nin sosyal medya hesabındaki iddialar üzerine "şantaj", "tehdit" ve "belgede sahtecilik" suçlarından resen soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.