Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı adaylığına başvuru yaptı

Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı adaylığına başvuru yaptı
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yüksek Seçim Kurulu'na cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu yaptı.

Muharrem İnce, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimine haftalar kala cumhurbaşkanı adaylık başvurusu yaptı. Kampanyayı yüzde 30'un üzerinde oyla tamamlayacaklarını öngören İnce, "Seçim 2. tura kalacak. İkinci turda da 60'ın üzerinde oyla Cumhurbaşkanı seçileceğim" dedi. 

MUHARREM İNCE: "CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEĞİM"

YSK önünde açıklama yapan İnce, "Kimse pes edeceğimi zannetmesin. Ben çetin cevizim. Bugün oy oranımız 19-20'lerde, bunu herkes biliyor. AK Parti'nin, CHP'nin içindeki anketçiler de biliyor. Seçim sürecinde adayların bazıları oy oranını düşürür bazıları azaltır. Bizim medyamız yok. Gençlerimiz var. Bot hesap diyorlar. Bizim belediye parası hazine parası yok. Göreceksiniz, bu kampanyayı 30'un üzerinde bir oyla tamamlayacağız. Seçim 2. tura kalacak. İkinci turda da 60'ın üzerinde oyla Cumhurbaşkanı seçileceğim" diye konuştu.

Açıklamalarına devam eden İnce, "Trol ordularına, buradan giriyor buradan çıkıyor. Ben projelerimi anlatacağım. Bu ülkenin beka sorunudur deprem dedim dinletemedim. Su sorunu var acilen çözmemiz lazım. Trol ordularına verilecek cevabımız var ama memleket uçurumun kenarında, memleketi uçurumun kenarından çıkarıp alacağız. Sayın Erdoğan'ın anayasaya göre aday olamayacağı dilekçemiz hazır. O itirazımızı da yapacağız. Altılı Masa bu itirazı yapamıyor. O itirazımızı da günü geldiğinde YSK'ye yapacağız." diye konuştu.

100 BİN İMZA GEREKİYOR

Muharrem İnce'nin adaylığının resmileşmesi için  il ve ilçe seçim kurullarına yapılacak direkt başvuruların ardından 100 bin imza gerekecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.