Numan Kurtulmuş: O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atıldı

Numan Kurtulmuş: O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atıldı
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İmamoğlu'nun Erzurum'da bir grup tarafından taşlı saldırıya uğramasına ilişkin yorumlamada bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Erzurum'da yaşananları değerlendirerek "O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atılmış bir taştır." dedi.

Erzurum mitingi sırasında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı gerçekleşmiş ve çocuklar dahil birçok kişi yaralanmıştı.

Saldırı sonrasında gözaltına alınan 15 kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İmamoğlu’nu ‘provokatör’ olarak ilan etmişti.

AKP’li Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen da ‘CHP’lilerin CHP’lilere saldırdığını’ söylemişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yaptığını ve uyulması gereken kurallar olduğunu söylemiş ve saldırının sebebi olarak 'HDP seçmeni ile flörtleşmesini' göstermişti.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş CNN Türk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erzurum'da İmamoğlu'na atılan taşın AK Parti'ye atılmış bir taş olduğunu söyleyen Kurtulmuş, sürekli şiddetin karşısında olmuş bir parti olduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş konuya ilişkin şu ifadeleri kaydetti:

Böylesi bir günde Erzurum'da yaşananların konuşulması, baktığımızda o taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atılmış bir taştır. Sürekli şiddetin karşısında olmuş, siyasette halkın oyunun her şey olduğunu söyleyen bir partiyiz.

Bize en aykırı sözleri söyleyenlerle de mücadele ederiz ama bunun yolu ne küfürdür ne taştır. Birilerinin buradan algı oluşturup, AK Partiyi sorumlu tutmak akıl dışıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.