Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması
Gezi tutuklusu Can Atalay ile ilgili konuşan Kurtulmuş "Bu konuda şu anda devam eden bir mahkeme süreci var. Ümit ediyorum ki en kısa süre içerisinde mahkeme kararını verir." dedi.

EMİNE KAŞIKCI- AKP ve MHP Grubu, Meclis Başkanlığı görevi için, İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'u aday gösterdi.

Bugün ise Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı adaylığı için başvurusunu yaptı ve CHP’nin TBMM Grubu’nu ziyaret etti.

Daha önce siyasi partilere nezaket ziyareti yapacağını belirten Kurtulmuş konu ile ilgili, "Gün içinde siyasi partileri ziyaret edeceğiz. Bu bir nezaket ziyaretidir. Türkiye'nin geleceğine ilişkin farklı projelerimiz olabilir ama diyalog içinde birbirimizle ortak zeminlerde karar alabilerek, ortak zeminlerde bu mücadeleyi sürdürerek yolumuza devam edelim." dedi.

Özgür Özel ise "Sayın Kurtulmuş, desteğimizi istedi. Biz yarın aday çıkaracağız. Sayın Kurtulmuş, 2 yıl boyunca tarafsız olursa, biz 2. dönem adaylığında kendisini destekleyeceğiz ve karşısına aday çıkarmayacağız." ifadelerini kullandı.

Gezi tutuklusu Can Atalay ile ilgili konuşan Kurtulmuş, bu konuda devam eden mahkeme süreci olduğunu ve en kısa süre içerisinde "Mahkeme kararını verir" dedi. Atalay'ın tutukluluk hali bitmesi için kararın bir an evvel verilmesinin gerekli olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Biz kararın bir an evvel kesinleşmesini temenni ederiz" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş "Bu konuda şu anda devam eden bir mahkeme süreci var. Tutuklu olan bir kişiden bahsediliyor. Ümit ediyorum ki en kısa süre içerisinde mahkeme kararını verir. Öncelikle şahsın tutukluluk halinin bitmesi, kararın bir an evvel verilmesi lazım. Bizim baştan beri söylediğimiz şey yargının adil olmasının temel prensiplerinden biri mümkün olduğu kadar kısa süre içinde kararını vermesidir. Biz kararın bir an evvel kesinleşmesini temenni ederiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.