Onursal Adıgüzel kimdir, CHP'deki görevi neydi?

Onursal Adıgüzel kimdir, CHP'deki görevi neydi?
CHP’nin dün gece ani bir kararla görevden aldığı Onursal Adıgüzel kim, Cumhuriyet Halk Partisi’nde hangi görevi yürütüyordu?

Ali Birerdinç - 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin yankıları sürüyor. CHP’nin içinde bulunduğu Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi ilk turda bitirecek çoğunluğa erişememesi ve Millet İttifakı’nın TBMM’de çoğunluğu elde edecek yeterli vekile ulaşamasının ardından CHP’den ilk görevden alma geldi. CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel görevden alındı. Kararın duyulmasının ardından vatandaşlar Onursal Adıgüzel’in kim olduğunu ve kariyerine merak etmeye başladı. İşte Adıgüzel’in hayatına ve siyasi kariyerine dair bilinmesi gerekenler…

Onursal Adıgüzel kimdir?

1985 yılında Malatya’da dünyaya gelen Onursal Adıgüzel, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ise Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yaptı. Çeşitli özel sektöre ait şirketlerde endüstri mühendisi ve yönetici olarak faaliyet gösterdi. Evli ve bir çocuk babası olan Adıgüzel, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

CHP’ye katıldı

Adıgüzel, 2010 ile 2011 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK üyesi olarak görev yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

CHP PM üyesi seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 34. Olağan Kurultayı'nda, 18. Olağanüstü Kurultayı'nda ve 36. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

3 dönem vekillik yaptı

Onursal Adıgüzel TBMM’nin 25., 26. ve 27. dönemlerinde İstanbul milletvekili olarak Meclis’te görev aldı. 26. yasama döneminde TBMM AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Çevre Komisyonu ve CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeliği yapmıştır.

Görevden alındı

Şubat 2018'den 16 Mayıs 2023 tarihine kadar Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.