Örnek bir dayanışma gösterildi!

Örnek bir dayanışma gösterildi!
Lüleburgaz Belediyesi kara kış destek paketleriyle 2022 yılında vatandaşın yanında oldu. Dayanışmayla geçen yılda Üniversiteli Aile Desteği’nden Ek Gıda ve Bez Desteği’ne, un ve yağ desteklerinden Halk Kart’a kadar çok sayıda alanda vatandaşa destekte bulunuldu

Lüleburgaz Belediyesi, ekonomide yaşanan krizin vatandaşa etkisini en aza indirmek için çok sayıda alanda uygulamaya koyduğu kara kış destek paketleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında oldu.  Lüleburgaz Belediyesi 2022 yılı içinde belediyeye ait tarlalardaki buğday ve ayçiçekten üretimini yaptığı un ve ayçiçek yağları bin 484 vatandaşın sofrasına dağıtıldı. Bu çerçevede 10’ar kilogramlık 700 adet un ile 5’er litrelik 2 bin 268 adet yağ ihtiyaç sahibi vatandaşlara verildi.

136 bin adet bebek bezi dağıtıldı

Sosyal belediyecilik anlayışıyla her yaştan grubun yanında olan Lüleburgaz Belediyesi ihtiyaç sahibi 221 ailenin 232 bebeğine ek gıda ve bez desteğinde bulundu. Bu doğrultuda 136 bin 436 adet bebek bezi ile 2 bin 196 adet ek gıda ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Üniversiteli ailelere destek!

Tüm bu destek paketlerinin yanı sıra 2022 yılında Üniversiteli Aile Desteği programı çerçevesinde 334 aileye 779 bin 800 TL destekte bulunuldu. Lüleburgaz Belediyesi’nin destek paketleri içinde dernek ve amatör spor kulüpleri de yer aldı. Geçtiğimiz yıl derneklere 45 bin, amatör spor kulüplerine 125 bin olmak üzere toplam 170 bin TL destekte bulunuldu.

Evler temizleniyor!

Lüleburgaz Belediyesi 2022 yılında toplam 233 hanenin temizliğini gerçekleştirdi. Belediye, ihtiyaç sahibi olan ya da yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı evini temizleyemeyen vatandaşların evini düzenli aralıklarla temizliğini gerçekleştirirken bu evlerin 169’un 65 yaş üzeri vatandaşların yaşadığı haneler oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.