Özdağ, Kılıçdaroğlu'na anlaşma şartlarını sundu! Millet İttifakı ne karar verecek?

Özdağ, Kılıçdaroğlu'na anlaşma şartlarını sundu! Millet İttifakı ne karar verecek?
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi.

EMİNE KAŞIKCI- Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün yeniden bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu ve Özdağ bugün saat 18.30’da Ankara'da görüşme gerçekleştirdi.

Özdağ, yarın saat 11.00'de parti genel merkezinde düzenleyeceği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna ilişkin partisinin kararını açıklayacağını duyurmuştu.

Söz konusu bugün yapılan görüşmeden sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özdağ, anlaşma şartlarını Kılıçdaroğlu'na sunduğunu ve CHP liderinin Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade ettiğini belirterek kendisinin yarın saat 11.00’de yapılacak olan basın görüşmesine kadar görüşünü sunacağını kaydetti.

Oluşturdukları mutabakat metninde yer alan şartlar; Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md. koruma ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili maddeleri içeriyor.

Özdağ paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

"Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakının umarım olumlu cevabını iletecek. Büyük Türk Milleti’ne arz ederim."

ÖZDAĞ BUGÜN AK PARTİ'Lİ KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile AK Partili Numan Kurtulmuş bir araya gelmiş ve ikili görüşmenin ardından basının karşısına çıkmıştı.

Kurtulmuş, "1 milyon Suriyelinin geriye dönüşünü sağlayacak, oradaki konutların yapımı meselesi hükumetin gündemindedir. Bir an evvel Suriyelilerin güvenli ve gönüllü bir şekilde geriye dönüşünün temin edilmesi için çalışmalar devam ediyor" dedi.

Özdağ ise Türkiye'nin en önemli meselesi olan sığınmacı ve kaçaklar meselesi ve çözüm önerilerini konuştuklarını aktararak, "Tabii aramızda belirli farklılıklar olduğu bu konuda açıktır. İfade edildiği gibi onurlu ve gönüllü dönüş bir politikadır. Zafer Partisi'nin politikası ise burada "gerekirse zorla" şeklinde ifade edebilecek, devletin egemenlik hakkını sonuna kadar kullanmasını gerektiren politikalardır. Ama çok faydalı bir görüşme olduğunu ben de düşünüyorum. Arkadaşlarımızla bu görüşmenin sonuçları konusunda bir değerlendirmeyi birazdan divanda gerçekleştireceğiz. Ve Numan Bey de sanıyorum bazı değerlendirmeler yapacak. Ve daha sonra sonuçları kendisiyle tekrar değerlendirme imkanımız olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.