Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin ardından ilk paylaşım

Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin ardından ilk paylaşım
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci turda kimi destekleyeceğine ilişkin verdiği kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak "Türkiye göçmenistan olmayacak" dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Dağılan ATA İttifakı'nın ilk turunda kazanamayan adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı almasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmelerini sürdürmüş ve bugün yapılan açıklamayla Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu ikinci tur seçimleri için destek kararı aldıklarını açıkladı.

Sığınmacılar konusunda AK Parti ile anlaşamadıklarını açıklayan Özdağ, Kılıçdaroğlu ile fikir birliğine vardıklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu ise açıklamasında Türkiye’nin daha güvenli bir geleceğe sahip olması için, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş konusunda konuştuklarını ve Türkiye'nin güzel günlere gebe olacağını söyledi.

Özdağ kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Özdağ "Türkiye göçmenistan olmayacak. 29 Mayıs 2023’de Türk halkı ülkesini geri almaya başlayacak" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Dağılan ATA İttifakı'nın ilk turunda kazanamayan adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını açıklamıştı.

Bu süreçte dağılan ATA İttifakı ortak karar alma ve hareket etme tercihlerinden vazgeçtiklerini ve tarafların sadece kendi adlarına karar alacağı bildirilmişti.

Yapılan görüşmeden sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özdağ, anlaşma şartlarını Kılıçdaroğlu'na sunduğunu ve CHP liderinin Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade ettiğini belirterek kendisinin yarın (dün) saat 11.00’de yapılacak olan basın görüşmesine kadar görüşünü sunacağını kaydetmişti.

Sonrasında 13.00'a ertelenen açıklamada Özdağ, sürecin henüz devam ettiğini ve Kılıçdaroğlu'nun Hatay dönüşü sonrasında yeniden bir toplantı gerçekleştireceklerini kaydetmişti. Olumlu sonuçlanması takdirde ise yarın saat 11.00’da Kılıçdaroğlu'nu destekleyen açıklama yapmayı planladıklarını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.