Prof. Dr. Bilge Yılmaz kimdir? Yeni ekonomi bakanı o mu olacak?

Prof. Dr. Bilge Yılmaz kimdir? Yeni ekonomi bakanı o mu olacak?
Meral Akşener’in “Ekonomimizi yönetecek” dediği Bilge Yılmaz, Ali Babacan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ekonomi" başlıklı videosu sonrasında yeniden gündemde.

Cansev Temuçin - Millet İttifakı'nın ekonomi alanındaki yeniliklerini açıklamaya devam etmesi, ittifak içerisinde yer alan partilerdeki ekonomi uzmanlarının da merak edilmesine neden oluyor. İyi Parti'nin ekonomi alanında yaptığı çalışmaları ile öne çıkan ismi Prof. Dr. Bilge Yılmaz da bu süreçte ismi en çok ön plana çıkan kişiler arasında yer alıyor. Dün akşam Kemal Kılıçdaroğlu ile Ali Babacan'ın ekonomi üzerine birlikte bir video yayınlamaları üzerine olası bir Millet İttifakı hükümetinde ekonomiden sorumlu bakan olması beklenen Bilge Yılmaz'ın ismi yeniden gündeme geldi. Peki Bilge Yılmaz kim, kaç yaşında, eğitimi ne? İşte tüm yanıtlar...

İyi Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı ortağı İyi Parti’nin Kırıkkale mitinginin öne çıkan ismi Prof. Dr. Bilge Yılmaz oldu. Meral Akşener tarafından mitingde halka tanıtılan Yılmaz, sosyal medyada ilgi odağı oldu. Peki Türkiye’nin yeni ekonomi bakanı olacağı iddia edilen Prof. Dr. Bilge Yılmaz kim?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından mitingde “İnşallah ekonomimizi yönetecek. 30 yıldır Amerika'da, dünyanın 1 numaralı üniversitesinde finans dersi veriyor. Ama Amerikan vatandaşlığı almamış. Sayın Recep bey, hakikaten yerli ve milli mi arıyorsun? Aha burada" sözleri ile tanıtılan Prof. Dr. Bilge Yılmaz’ın hayatı ve kariyeri merak konusu oluyor.

Prof. Dr. Bilge Yılmaz kimdir?

Bilge Yılmaz 1968 yılında Balıkesir’de dünyaya geldi. Babası matematik öğretmeni olan Yılmaz’ın annesi ise ressam ve Kültür Bakanlığı’nda idareciydi. Ailesinin mesleği nedeniyle çeşitli kentlerde yaşayan Bilge Yılmaz ilköğrenimini İstanbul’da tamamladı. Kadıköy Anadolu Lisesi’nde başladığı lise eğitimini, Nişantaşı Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Yükseköğrenimini ise Boğaziçi Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nde tamamladı. 1998 yılında Wharton Okulu'nda ekonomi alanında akademisyenlik hayatına başladı. 2013 yılında profesör oldu. Yazdığı makaleler dünyanın en önemli dergilerinde yayınlandı. ABD Merkez Bankası’na danışmanlık hizmeti verdi. İyi Parti’ye katılmadan önce Yurt Partisi’nde Parti Meclisi üyeliği yaptı. Türkiye’ye 2021 yılında geri döndü. Aynı yıl Meral Akşener’in danışmanı oldu. 23 Aralık 2021’de Erhan Usta’nın yerine İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'na atandı.

Akşener ne demişti?

Meral Akşener, Kırıkkale mitinginde Prof. Dr. Bilge Yılmaz’ı şu sözlerle anlatmıştı: "Prof. Dr. Bilge Yılmaz inşallah ekonomimizi yönetecek. 2 öğretmenin oğlu, hayatı boyunca sizin olması gereken imkanlarınızın, sınavların dürüst olarak yapıldığı ve kazandığı sınavlarla okumuş, 30 yıldır Amerika'da, dünyanın 1 numaralı üniversitesinde finans dersi veriyor. Ama vatandaşlık almamış. Bu arkadaşımız hâlâ Türk vatandaşı, Amerikan vatandaşı olmamış. Iğdır'dan yola çıkmış bir ailenin oğlu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.