RTÜK çok sayıda kanala inceleme başlattı

RTÜK çok sayıda kanala inceleme başlattı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 28 Mayıs Seçimi sırasında yaptıkları seçim yayını gerekçesiyle 6 kanala inceleme başlattı.

EMİNE KAŞIKCI- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yedi kanala seçim günü akşamı yapılan yayınları nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada RTÜK, FOX TV’ye Çiğdem Toker’in ‘Demokrasi sandıktan ibaret değildir’ şeklindeki açıklamalarının raporlaştırılmaya başlandığını ifade ederken Halk TV, TELE 1, KRT, TV 5, Flash Haber ve SZC TV ile ilgili de izleyicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla milleti küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verildiği gerekçesiyle inceleme başlatıldığını açıkladı.

RTÜK yapılan açıklamada şunları söyledi:

"Millî iradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX TV’de programcılardan Çiğdem Toker’in ‘Demokrasi sandıktan ibaret değildir’ şeklindeki açıklamaları ve yayının tamamı uzmanlarımız tarafından raporlaştırılmaya başlanmıştır. Raporun tekemmül etmesine müteakip ilk Üst Kurul toplantısında dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktır. Yine izleyicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve SZC TV ile ilgili de incelemeler yapılmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.