Şentop, iktidar değişiminin "darbe" olarak nitelendirilmesini yorumlamaktan kaçındı

Şentop, iktidar değişiminin "darbe" olarak nitelendirilmesini yorumlamaktan kaçındı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un 14 Mayıs seçimini "darbe" olarak nitelendirilmesini ilişkin konuştu.

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini ‘darbe girişimi’ olarak nitelendirmişti.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da "Bu seçim işgalcilerle, istiklal harbi verenler arasında yapılan arasında bir seçim" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'da 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlerde iktidar değişikliğinin Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olacağını söylemişti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop,TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Tören Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında 27'nci Yasama Dönemi'ni değerlendirdi.

Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, '14 Mayıs Batı'nın siyasi darbe girişimidir' ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un 'İktidar değişikliği, Türkiye'nin tam bağımsızlığına darbe olur' açıklamasıyla ilgili soruya da şöyle cevap verdi:

"Bahsettiğiniz arkadaşlarımız, tecrübeli arkadaşlarımız. Bunların söylediği sözleri benim yorumlamam doğru değil. Seçim seçimdir, darbe ve müdahaleler müdahaledir. Seçim sonuçlarına yönelik birtakım ithamlar veya tavsifler olarak değil de seçim kampanyası döneminde tarafların yapmış oldukları açıklamalar bağlamında değerlendirmek lazım. Ben hiçbir siyasetçinin, hiçbir hukukçunun seçimlere yönelik böyle bir kasıtla açıklama yapacağı kanaatinde değilim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.