SOL Parti, cumhurbaşkanlığı seçimi için kararını açıkladı

SOL Parti, cumhurbaşkanlığı seçimi için kararını açıkladı
SOL Parti seçimlere Sosyalist Güç Birliği ittifakı altında, tüm illerde kendi adı ve amblemiyle katılacağını açıkladı. Öte yandan 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini duyurdu

SOL Parti seçimlere Sosyalist Güç Birliği ittifakı altında ve kendi ismi ve amblemiyle gireceklerini ve Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini duyurdu.

SOL Parti, cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin saray rejiminin yıkılması için Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vererek tüm muhalefet güçleriyle birlikte mücadele edeceğini aktardı.

Öte yandan yapılan yazılı açıklamada HDP ile yapılan görüşmelere de yer verildi.

Açıklamada, HDP ile seçim ittifakı konusunda yaşanan görüşmelere değinerek sonucunda olumlu bir sonuca ulaşılmadığı aktarıldı.

SOL Parti’nin basına duyurduğu seçim açıklamasının tamamı şu şekilde:

“SOL Parti seçimlere Sosyalist Güç Birliği ittifakı altında, tüm illerde kendi adı ve amblemiyle katılacaktır.

Seçimlere katılma hakkı olan TKP ve TKH ile seçimlere katılma hakkı olmayan Devrim Hareketi ve TSİP ile Sosyalist Güç Birliği’nde birlikte mücadele edeceğiz.

Öte yandan HDP ile seçim ittifakı imkanlarının araştırılması çerçevesindeki görüşmelerimiz ise temel prensiplerde olumlu karşılıklar bulmuştur. Ancak mevcut dar zaman aralığında her iki tarafın kendi iç prosedürlerini tamamlayarak olumlu bir sonuca ulaşması mümkün olmamıştır.

Önümüzdeki seçimlerin en önemli sonucu başta ekonomi olmak üzere, adalet sisteminden toplumsal yapıya her alanda ülkemizi İslamcı faşizmin karanlığında büyük bir çöküşün içine sürüklemiş olan tek adam rejiminden kurtulmak olacaktır.

Partimiz uzun zamandır CB seçimlerde geniş bir muhalefet mutabakatının oluşmasını ön plana alan bir çaba içinde olmuştu. Gelinen aşamada böyle bir mutabakatın oluşmasını çok önemli buluyoruz. Seçim sürecinde yaşanabilecek olası sorunlar karşısında Saray rejiminin yıkılması için Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vererek tüm muhalefet güçleriyle birlikte mücadele edeceğiz.

Faşist rejime son vermek ve yeni bir ülke kurma mücadelesini yükseltmek için hazırız!

SOL Parti, parlamento seçimlerinde kapitalist neoliberal sermaye düzeni karşısında anti-emperyalist, emekten, laiklikten ve barıştan yana yeni bir ülke kurma bayrağını yükseltmek için var gücüyle çalışacaktır!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.