Son Dakika Haberi.. Yeni Kabine'nin Açıklanacağı Tarih Belirlendi! Pazartesi Günü Sürpriz İsimler..

Son Dakika Haberi.. Yeni Kabine'nin Açıklanacağı Tarih Belirlendi! Pazartesi Günü Sürpriz İsimler..
Cumhurbaşkanlığı seçim süreci tamamlanmasının ardından gözler yemin törenleri ve yeni Kabine'ye çevrilirken Kabine'de yer alması beklenen sürpriz isimler gündemde yer alıyor.

EMİNE KAŞIKCI- YSK Başkanı Ahmet Yener, geçici sonuçlar sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini açıklamıştı.

Erdoğan yüzde 52 oy alarak beş yıl daha görevine devam edecek.

Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından tüm gözler yeni kabineye çevrildi. 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde sürpriz isimlerin Kabine'de yer alması bekleniyor.

Yeni kabinede sürpriz isimlerin bakanlık alıp almayacağı merak edilen konular arasında yer alırken söz konusu yeni kabinenin ne zaman açıklanacağına dair açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten gelmişti.

Çelik, Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçları şuan açıklanmasının ardından 3 gün sonra yeni kabinenin açıklanacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 2. turdan kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, seçilmesi halinde kabinenin yenileneceği sinyallerini vermişti. Bakanların bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri 14 Mayıs'tan sonra Meclis'te sürdüreceğini söyleyen Erdoğan, kabinede yeni isimlere görev vereceğiz demesiyle gözler bu görevde yer alacak isimlere döndü.

Bakanlar kurulunun tamamen değişmesi bekleniyor

Yeni kabinenin kimlerden oluşacağı, kritik bakanlıklara kimlerin geleceği büyük merak konusu.

Erdoğan’ın cumartesi günü Külliye’de planlanan yemin töreninin ardından yeni kabinesini açıklaması bekleniyor.

Erdoğan'ın görüştüğü kritik isimler arasında yer alan eski Maliye bakanı Mehmet Şimşek hakkında Gazeteci Melik Yiğitel kabinede kesin yer alacağını söyledi. Söz konusu görüşmeler sürerken aktarılan kulis bilgilerine göre Erdoğan ile Şimşek arasında yapılan görüşme olumlu geçmiş fakat bunun yanı sıra Şimşek dönüş şartı için şart koşmuş ve Merkez Bankası’na (MB) sürekli müdahale edilmemesini istediği belirtilmişti.

Gazeteci Melik Yiğitel kulis bilgilerini aktardığı açıklamasında Necdet Ünivar'ın Sağlık Bakanlığı için düşünülebileceği söylendiğini Ticaret Bakanlığı'nda iş dünyasından gelen bir ismin tercih edilebileceğinin söylendiğini belirtti.

Yiğitel Gençlik ve Spor Bakanlığı için Fatih Şahin'in ismi öne çıktığını aktardı.

T24'ün haberine göre ise İstanbul'dan milletvekili seçilen Süleyman Soylu yerine İçişleri Bakanlığı koltuğu için kulislerde farklı isimler konuşuluyor. AKP’de, Soylu’nun vekillikten istifa ederek bakanlık koltuğuna oturması ihtimali hâlâ bütünüyle dışlanmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.