Son seçim anketi açıklandı! Kılıçdaroğlu kaç puan farkla önde?

Son seçim anketi açıklandı! Kılıçdaroğlu kaç puan farkla önde?
MetroPOLL araştırma şirketinin açıkladığı Nisan ayı anketinde hangi isim önde? İşte Cumhurbaşkanlığı seçim anket sonuçları...

Hüsamettin Ozan Aslan - 14 mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi ile ilgili farklı anketler düzenlenmeye de devam ediyor. Son olarak tanınmış anket şirketlerinden MetroPOLL, Nisan ayı anket sonuçlarını yayınladı.

MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu ve yönetici Özer Sencar’ın Twitter hesabından yayınladığı veriler çarpıcı sonuçlar içeriyor. Cumhurbaşkanlığı Seçimi 1. Turunda adayların aldığı oyların dağılımı yayınladığı tablo ile detaylarıyla açıkladı. Peki Cumhurbaşkanlığı seçiminde kim önde? Kararsızların oy oranı kaç? İşte tüm bu soruların yanıtları

İşte liderlerin oy oranları

MetroPOLL’ün yayınladığı ankette, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 42,6’lık oy oranı ile birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada ise yüzde 41.1 oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan var. Muharrem İnce’nin oy oranının yüzde 5 olduğu ankette, Sinan Oğan’ın ise yüzde 2,2’lik bir oya sahip olduğu görülüyor.

Kararsızların durumu ne?

Özer Sencar tarafından açıklanan MetroPOLL anketinde; kararsızların, protesto oylarının ve “fikrim yok/cevap yok” diyerek anketi yanıtlayanların oranları da açıklandı. Buna göre, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda oy vermek için kararsız olduğunu açıklayanların oranı yüzde 4,4. Protesto oyları yüzde 1,6 olurken, fikrim yok diyenler ise yüzde 3,1 olarak tabloda yer aldı.

Anket kaç kişiyle yapıldı? 

MetroPOLL’ün Nisan ayı Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. Tur anketi, toplam 2610 kişi ile gerçekleştirildi. Anket, nisan ayının başında, 28 ilde bilgisayar destekli telefon yöntemi ile yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.