Son seçim anketi şok yarattı! İkinci turda fark %1!

Son seçim anketi şok yarattı! İkinci turda fark %1!
MAK Danışmanlık, 2023 Nisan ayı anket sonuçlarını açıkladı. İşte Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde vatandaşların oy tercihleri…

Cansev Temuçin - MAK Danışmanlar, 10-16 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlediği seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Toplam 5 bin 750 kişi katıldığı ankette sonuçlar nasıl şekillendi? Hangi ittifak ilk sırada yer aldı? Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihler nasıl oldu?

Milletvekilli seçiminde kim önde?

MAK Danışmanlık’ın açıkladığı sonuçlarda vatandaşlara yöneltilen sorular üzerine verilen yanıtların oranları paylaşıldı. Buna göre, “Yarın milletvekilliği seçimi olsa oyunuzu hangi siyasi partiye verirsiniz?” sorusuna katılımcıların %35,8’i AKP, %29,1’i CHP, %11,7’si İyi Parti, %9,5’i Yeşil Sol Parti, %7,2’si MHP, %1,4’ü Yeniden Refah Partisi, %1,4’ü Türkiye İşçi Partisi ve %1,2’si emleket Partisi ve %0,8’i ise Zafer Partisi yanıtı verdi. 

İttifaklarda durum ne?

Araştırma şirketinin katılımcılara yönelttiği, “14 Mayıs seçiminde oyunuzu hangi ittifaktan yana kullanacaksınız?” sorusunun sonucunda ise oranlar; Cumhur İttifakı %44, Millet İttifakı %40, Emek ve Özgürlük İttifakı %10.3, ATA İttifakı %1, Sosyalist Güç Birliği ise % 0.4 olarak dağıldı. 

İşte Cumhurbaşkanlığı Seçimi oy oranları

“Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde hangi cumhurbaşkanı adayına oy vereceksiniz?” sorusu da ankette yer buldu. Buna göre, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini açıklayanların oranı % 47.8, Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceklerini açıklayanlar ise % 43.7 oldu. Muharrem İnce oyların %3,4’ünü alırken, Sinan Oğan ise %1,1 oy oranına sahip oldu. 

İkinci turda çarpıcı sonuçlar!

MAK Danışmanlık’ın seçim anketinde yer alan sorular arasında en çarpıcı sonuçların yer aldığı sorulardan biri de “Kendi tercihiniz kim olursa olsun, kendi görüşünüzden bağımsız size göre cumhurbaşkanlığı seçimini hangi turda hangi aday kazanır?” sorusu oldu. Bu soruyu yanıtlayan katılımcıların verdiği cevaplar ise şöyle şekillendi;

Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda kazanır: % 32
Recep Tayyip Erdoğan ilk turda kazanır: % 30
Recep Tayyip Erdoğan ikinci turda kazanır: % 16
Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda kazanır: % 15
Muharrem İnce ikinci turda kazanır: % 1
Sinan Oğan ikinci turda kazanır: % 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.