Süleyman Soylu'dan Sinan Oğan yorumu

Süleyman Soylu'dan Sinan Oğan yorumu
İçişleri Bakanı ve AKP milletvekili Süleyman Soylu, ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan hakkında yorumda bulundu. Soylu "Her oy bir milli irade tecellisidir. Herkes kendi beğendiğine oy verir." dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Seçimin ikinci tura kalmasının ardından ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği yönünde vereceği karar 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan ikinci turda kritik bir öneme sahip olacağı işaret ediliyor.

Yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan bu süreçte Millet İttifakı liderleriyle temaslarını sürdürüyor.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasında bugün görüşme gerçekleşmiş ve Özdağ kısa zaman içerisinde görüşlerin paylaşılacağını açıklamıştı.

Söz konusu Oğan'a yönelik eleştiriler de var.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 19 Mayıs mesajında Oğan'a isim vermeden yüklenerek "Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla gün aşırı talep listeleri paylaşanlar fırsatçı acizlerdir" demişti.

Sinan Oğan için AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da "Çok havaya girmesin" demişti.

Yıldırım, "Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir. Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız; ticarete dönüştürürseniz o seçmen size çok hoş geldin demez" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı ve AKP milletvekili Süleyman Soylu, canlı yayında açıklamalarda bulunarak ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile ilgili konuşmuştu.

Soylu ise gelen eleştirilere karşı daha yumuşak bir tavır takınarak her oyun milli irade tecellisi olduğunu ve "Herkes kendi beğendiğine oy verir" şeklinde konuştu.

Soylu, "Her oy bir milli irade tecellisidir. Herkes kendi beğendiğine oy verir. Bunun üzerinde yorum yapmam doğru olmaz. Bize oy veren vermeyen herkesin oyuna talibiz. AK Parti'yle görüşüp görüşmeyeceğini bilmiyorum. Yorum yapmıyorum. Özellikle bu konularda değerlendirme yapmayı doğru bulmam" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.