Türkiye İttifakı’nın adayı kim?

Türkiye İttifakı’nın adayı kim?
Seçimlere yaklaşılmasıyla hangi ittifakların oluştuğu da merak edilen konular arasına girdi. Peki, Türkiye İttifakı’nın adayı kim?

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçim tarihlerinin kesinlik kazanması ile seçim atmosferine girildi.

Seçim tarihinin belirlenmesinin ardından YSK başkanı Ahmet Yener’den seçimin ikinci tura kalınması halinde ne zaman yapılacağının bilgisi verildi.

Ardından YSK, seçime girecek partilerin sayısının kaç olduğunu söyleyerek hangi partilerin seçimde yer alacağını açıkladı.

Seçim takvimine ilişkin başlangıç tarihi 18 Mart 2023 olarak belirlenirken 31 Mart Cuma günü, Cumhurbaşkanı kesin aday listesi Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Seçim tarihi için zamanın daralması ittifak çalışmalarını da hızlandırdı. Yeni ittifaklar oluşum sağlarken liste hazırlıkları da hızlandı.

Anadolu Birliği Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Osmanlı Partisi, Teknoloji ve Kalkınma Partisi, Vatanseverler Partisi, Yeni Anavatan Partisi, Yeni Yol Partisi’nden oluşan Türkiye İttifakı cumhurbaşkanı adayını belirledi.

Türkiye İttifakı’nın adayı kim?

7 partiden oluşan Türkiye İttifakı, Ahmet Özal’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterme kararı aldı. 8. Cumhurbaşkanı ve 19. Başbakanı Turgut Özal’ın en büyük oğlu olan Ahmet Özal aynı zamanda Teknoloji ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı olarak biliniyor.

Türkiye İttifakı’nın Genel Koordinatörü Bayram Akın tarafından, Türkiye İttifakı ve cumhurbaşkanı adayı tanıtım toplantısı 17 Mart 2023 tarihinde ittifakta bulunan partilerin genel başkanlarının katılımıyla ‘Ortak Mutabakat Bildirgesi’’nin imza töreni ve Ahmet Özal’ın cumhurbaşkanı adaylığının tanıtım toplantısının gerçekleştirileceği bildirildi.

Türkiye İttifakı partilerinin genel başkanları kim?

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın

Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Hakkı Kargın

Osmanlı Partisi Genel Başkanı Habip Geleş

Teknoloji ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal

Vatanseverler Partisi Genel Başkanı Yılmaz Gülümser

Yeni Anavatan Partisi Genel Başkanı Ali Karakurt

Yeni Yol Partisi Genel Başkanı Hasan Güral

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.