Türkiye siyasetine yeni bir parti eklendi

Türkiye siyasetine yeni bir parti eklendi
Türkiye siyasetine yeni bir siyasi parti eklendi. Yeni Kurulan Yerli ve Milli Parti (YMP) üyelerinin arasında akademisyenler ve emekli askerler barınmakta.

128 partinin yer aldığı Türkiye siyasetine bir siyasi parti daha ekleniyor: Yerli ve Milli Parti.

Malatya Cadde'nin haberine göre; Partinin logosu ise Teoman Mutlu'nun genel başkanlığını yürüteceği partinin logosu ise mavi kanatlı kelebek ve Türkiye haritası.

Yeni Kurulan Yerli ve Milli Parti (YMP) üyelerinin arasında akademisyenler ve emekli askerler barınmakta. Partinin Genel Başkanlığını ise Malatya’nın başarılı iş insanlarından ve CHP İle birleşme kararı alan Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreteri olan Teoman Mutlu yürütecek.

Resmen kurulan Yerli ve Milli Parti’nin ambleminde mavi kanatlı bir kelebek ve kelebeğin sırtında ise kırmızı renkli Türkiye haritası bulunuyor. Kelebek, kanatlarındaki renkler ile değişme arzusunu ifade ediyor.

Kuruluş sebeplerini açıkladı

Yerli ve Milli Parti kuruluş sebeplerini şöyle açıkladı; Bir parti 21 yıldır seçim kazanıyor. Diğer partilerde 21 yıldır seçim kaybediyor. Yani kazanmak iktidarın hüneri değil, muhalefetin zayıflığıdır.
O halde önce halka güven veren bir muhalefet lazım. İktidar nasılsa gelir. Güven vermekte programı yerli kadrosu milli olmakla mümkündür.

Biz bu yola biz bunun için çıktık

Sadece Bayrak, Vatan, Millet aşkını yüreğinde taşıyan Cumhuriyet, Demokrasi ve Adaletin bekçileriyiz denildi.

YMP Genel Başkanı Teoman Mutlu, partilerinin kuruluşunu şu sözlerle açıkladı; “Türk siyasetine yerli ve milli bir soluk olmak hedefiyle adım atan “Yerli Ve Milli Parti”nin; Vatanımıza ve yüce Milletimize nice hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.