Ümit Özdağ ikinci tur kararını erteledi

Ümit Özdağ ikinci tur kararını erteledi
Zafer Partisi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün saat 11.00'de gerçekleştireceğimizi duyurduğumuz basın toplantısının saati, 13.00 olarak değiştirilmiştir." dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ dün yeniden bir araya gelmişti.

Özdağ, dün (bugün) saat 11.00'de parti genel merkezinde düzenleyeceği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna ilişkin partisinin kararını açıklayacağını duyurmuştu.

Zafer Partisi resmi sosyal medya hesabından basın toplantısının saatini ileri saate alındığını açıkladı.

Yapılan açıklamada "Bugün saat 11.00'de gerçekleştireceğimizi duyurduğumuz basın toplantısının saati, 13.00 olarak değiştirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Söz konusu dün yapılan görüşmeden sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özdağ, anlaşma şartlarını Kılıçdaroğlu'na sunduğunu ve CHP liderinin Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade ettiğini belirterek kendisinin yarın saat 11.00’de yapılacak olan basın görüşmesine kadar görüşünü sunacağını kaydetti.

Oluşturdukları mutabakat metninde yer alan şartlar; Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md. koruma ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili maddeleri içeriyor.

Özdağ paylaşımında şu ifadeleri kaydetmişti:

"Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakının umarım olumlu cevabını iletecek. Büyük Türk Milleti’ne arz ederim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.