'Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu anlaştı' iddiası

'Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu anlaştı' iddiası
Gazeteci İsmail Saymaz Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anlaştıklarını iddia etti. Saymaz "Geriye protokolü imzalamak kaldı. O da bu akşam halloluyor" dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Dağılan ATA İttifakı'nın ilk turunda kazanamayan adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını açıklamıştı.

Bu süreçte dağılan ATA İttifakı ortak karar alma ve hareket etme tercihlerinden vazgeçtiklerini ve tarafların sadece kendi adlarına karar alacağı bildirilmişti.

Söz konusu Oğan'ın Erdoğan'ı yönelik destek açıklamasının ardından gözler Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ikinci tur seçimlerinde hangi adayı destekleyeceğine çevrilmişti.

Dün yapılan görüşmeden sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özdağ, anlaşma şartlarını Kılıçdaroğlu'na sunduğunu ve CHP liderinin Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade ettiğini belirterek kendisinin yarın (bugün) saat 11.00’de yapılacak olan basın görüşmesine kadar görüşünü sunacağını kaydetmişti.

Sonrasında 13.00'a ertelenen açıklamada Özdağ, sürecin henüz devam ettiğini ve Kılıçdaroğlu'nun Hatay dönüşü sonrasında yeniden bir toplantı gerçekleştireceklerini kaydetmişti. Olumlu sonuçlanması takdirde ise yarın saat 11.00’da Kılıçdaroğlu'nu destekleyen açıklama yapmayı planladıklarını söylemişti.

Saymaz'dan anlaştılar iddiası

Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Özdağ ve Kılıçdaroğlu ikilisinin anlaşmaya vardığını ileri sürdü.

Geriye protokolün imzalanması kaldığını söyleyen Saymaz, "O da bu akşam halloluyor. Son dakikada bir sürpriz olmazsa Özdağ, yarın Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.