Ümit Özdağ, sığınmacıların oy kullanımını mahkemeye taşıyacak

Ümit Özdağ, sığınmacıların oy kullanımını mahkemeye taşıyacak
1.5 milyona yakın yabancıya oy kullandırıldığını öne süren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bununla ilgili bir suç duyurusu üzerinde çalışmalar yapıldığını ve bu işi mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- Sığınmacıların konusu siyaset gündeminin önemli maddelerinden birini oluşturuyor.

Seçim sürecinde başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacı ve mülteciler konusu tartışılan konuların başında yer almıştı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 211 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini ve bunlardan 120 bin kişinin oy kullanacağını söylemişti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bu sayının doğru olmadığını ve Türkiye’de 1 milyon 476 bin 368 Suriyeliye vatandaşlık verildiğini ileri sürmüştü.

Özdağ'a göre toplamda ise 13 milyon kayıtlı ve kayıtsız yabancı yaşıyor.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi’ne konuşan Özdağ, 1.5 milyona yakın yabancıya oy kullandırıldığını ve bununla ilgili suç duyurusu üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirterek konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

"Mahkemeye başvuracaksınız ama mahkemeler iktidarın elinde değil mi?" sorusu üzerine bu olayların tarihe gömülmemesi için mücadele etmeleri gerektiğini savundu.

Konuşmanın ilgili kısmı şöyle:

Cumhur İttifakı “130 bin Suriyeli göçmen oy kullanacak” demişti, yurt dışında da Türkçe bilmeyen binlerce Arap oy kullandı, muhalefet partileri de bunu böyle kabul ettiler ama siz kısa süre önce “1 milyon 476 bin 368 kişiye vatandaşlık verildi” dediniz, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki 2 milyon oy farkını neredeyse kapatacak bir rakam.

Evet, 1.5 milyona yakın yabancıya oy kullandırıldı. Size yeni bir haber vereyim, biz bununla ilgili bir suç duyurusu üzerinde çalışmalar yapıyoruz, bu işi mahkemeye taşıyacağız. Ama bakın, bu konuda da Zafer Partisi'nin tek başına kaldığını, “İthal seçmene hayır” kampanyalarının tek başına kaldığını, muhalefetteki diğer partileri tarafından desteklenmediğini unutmayın. Biz bunu Zafer Partisi olarak Türkiye'nin gündemine tek başımıza getirdik, aylarca çalıştık, “Vatandaşlık alanlar 10 sene oy kullanmasınlar” diye Meclis'te mücadele ettik, kanun teklifi verdik ama hiç kimse dönüp bize bakmadı ve destek olmadı.

Mahkemeye başvuracaksınız ama mahkemeler iktidarın elinde değil mi?

Biz yargıya taşıyacağız, kayıtlara girsin. Somut kanıtları yazılı belge olarak ortaya koymak için çalışıyoruz, bu rakam geçen sene Temmuz ayındaki rakamdır. Bu olayların tarihe gömülmemesi için mücadele etmemiz lazım. Diğer partiler de itiraz etmeliydiler, etmediler, sürecin parçası oldular ne yazık ki.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.