Yandaş yazara göre doktorlardan çok ilahiyatçılara ihtiyaç var

Yandaş yazara göre doktorlardan çok ilahiyatçılara ihtiyaç var
Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, "Türkiye’nin doktorlardan, mühendislerden, teknisyenlerden ziyade çok iyi felsefecilere ve ilahiyatçılara ihtiyacı var" dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, skandal ifadelere yer verdi.

Ünal, Türkiye’nin doktorlardan, mühendislerden, teknisyenlerden ziyade çok iyi felsefecilere ve ilahiyatçılara ihtiyacı olduğunu savundu.

Ünal "5 mesele: İstikamet" başlıklı yazısında Kemalizm’i hedef alarak "Türkiye’de düşünce hayatını Kemalizm’in dayatmasından, Batı’nın hegemonyasından kurtarabilir, düşünceyi özgürleştirebiliriz." dedi.

Ünal ilgili yazısında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye’nin doktorlardan, mühendislerden, teknisyenlerden ziyade çok iyi felsefecilere ve ilahiyatçılara ihtiyacı var. Önümüzdeki 5 yıl, eğitim sisteminde bu acil ihtiyaca yoğunlaşabilir, o özgür zemini inşa edebilir, çalışmaları teşvik edebiliriz.

Türkiye’de düşünce hayatını Kemalizm’in dayatmasından, Batı’nın hegemonyasından kurtarabilir, düşünceyi özgürleştirebiliriz. Türkiye asırlardır İslam dünyasının fikir öncülüğünü de yapıyor; böylece sadece kendimize değil, İslam dünyasına da çözümler üretebiliriz.

Tabii ki sancılı bir tartışma süreci olacak. Ama biz uzun soluklu bu tartışmayı başlatamaz ve yapamazsak, olduğumuz yerde sayacağımıza da hiç kuşku yok. Hatta çok daha kötüsü, bir beka sorunuyla karşılaşacağımız da görülüyor.

Türkiye, “istikamet” sorununu önce kabullenmeli, sonra tartışmalı, sonra da inşallah çözümler üretmelidir. Bunu çözmeden hiçbir sorunumuzu çözemeyiz, geleceği inşa edemeyiz.

5 meseleye devam edeceğiz…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.