Yeni Merkez Bankası Başkanı Kim Olacak? İşte Kulislerde Konuşulan İsimlerin Tam Listesi

Yeni Merkez Bankası Başkanı Kim Olacak? İşte Kulislerde Konuşulan İsimlerin Tam Listesi
Mehmet Şimşek'in yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilmesiyle Merkez Bankası Başkanlığına getirilecek isim siyaset gündeminin ilk sıralarında yer aldı.

EMİNE KAŞIKCI- Cumhurbaşkanlığı kesin seçim sonuçları açıklanmış ve söz konusu yeni Bakanlar Kurulu belirlenmişti.

Dün ise gerçekleşen devir teslim törenleriyle bakanlar resmen görevine başladı.

Bakanların belirlenmesi beraberinde boş koltukların kimin oturacağı sorusunu gündeme getirdi.

Mehmet Şimşek ekonominin başına geçmek için şart koşmuş ve Merkez Bankası’na (MB) sürekli müdahale edilmemesini istediği belirtilmişti. Şartların kabul edilmesiyle daha önce de bakanlık ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirildi.

Kulislerde yer alan isimler

Gazeteci İsmail Saymaz Mehmet Şimşek'in yeni dönemde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile çalışmak istemediği iddiasında bulunmuştu.

Öte yandan düşülen isimlerin Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar olduğunu aktarmıştı.

Son dönemde gündemde yer edinen iddialardan biri de Merkez Bankası başkanlığına Amerika’da parlak bir kariyere sahip olan Hafize Gaye Erkan getirileceği oldu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi "Gözler Meclis’te, akıllar kabinedeydi" başlıklı köşe yazısında Merkez Bankası başkanlığına Hafize Gaye Erkan'ın getirileceğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.