Yeniden aday gösterilecek mi? Kılıçdaroğlu'na yakın isim açıkladı

Yeniden aday gösterilecek mi? Kılıçdaroğlu'na yakın isim açıkladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kurultayda yeniden aday göstereceklerini söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- 28 Mayıs seçimlerinin sona ermesinin ardından kurultay sürecini başlatan CHP'de "değişim" tartışmaları sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP kurmaylarının "değişim" ile ilgili değerlendirmeleri devam ederken Kılıçdaroğlu dün 4 Haziran 2023 tarihi öncesi danışman ve başdanışman olarak atanan tüm kişileri görevden almıştı.

Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği üçüncü görüşmede İmamoğlu'nun, birinci görüşmede dillendirdiği değişim talebini yinelediği ve değişime öncülük edebileceğini vurguladığı belirtildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ise medya üzerinden tartışmanın partiye zarar verdiğini belirterek, “İstanbul bizim için çok önemli. İstanbul'u senden başka bir adayla kazanamıyoruz. Öncelikle 2024 yılında yapılacak seçimlerde İstanbul'u kazan gel konuşalım” dediği öne sürüldü.

Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a konuştu.

Kuşoğlu, olası bir kurultayda Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili ”Biz partililer olarak aday gösteririz” dedi.

Kuşoğlu, "İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na karşı bayrak açmış havası var. Grup Başkanı Özgür Özel aday olabileceğini ifade ediyor. Bu durum da bir bölünme, parçalanma riskini getirmiyor mu?" sorusuna ”Grup başkanımız da o mevkide otururken, ya da Ekrem bey büyükşehir belediye başkanıyken, genel başkana karşı daha dikkatli olmalılar. Şimdiye kadar ikisi de adayız, demediler. Yani her ikisi de Kemal beyin koltuktan kalkıp onları mı oturtmasını bekliyorlar? Adaylarsa, aday olduklarını resmen açıklarlar. Kurultay süreci de açıklandı, girerler, yarışırlar. Herkes görevine müdrik. Ama eğer değişim istiyorsak, sorumluluk da almalıyız, bu sorumluluk aday olmayı gerektiriyorsa bundan da kaçmamalı." şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.